Facebook feature met betaaldienst gelekt

  Een nieuwe feature met een betaaldienst op Facebook is gelekt. Deze nieuwe feature is een onderdeel van Marketplace. Hier kun je als gebruiker producten verkopen op Facebook. Op dit moment is het sociale mediaplatform waarschijnlijk de functie aan het testen.

  Het sociale mediaplatform Facebook lijkt steeds meer interesse te tonen in betaaldiensten. Het sociale netwerk is al bezig met een betaaldienst voor haar platform WhatsApp, maar ook het netwerk Facebook sluit zich aan in de rij. Facebook wil namelijk een feature toe gaan voegen waarbij je meteen op het sociale netwerk een betaaloptie krijgt.

  Facebook heeft al een onderdeel genaamd Marketplace waarbij gebruikers producten aan kunnen bieden. Nu wil Facebook ervoor zorgen dat je als koper een bedrag aan kunt kaarten en dat de verkoper dit bedrag kan accepteren of weigeren. Wanneer beide partijen akkoord gaan met het bedrag dan kan met de nieuwe Facebook betaaldienst feature die gelekt is meteen worden betaald.

  De nieuwe feature is gelekt doordat een van de testgebruikers het op zijn pagina had staan, schrijft Mobileworld. Een select aantal gebruikers heeft namelijk de mogelijkheid om deze functie te gebruiken. Wanneer deze Facebook feature ook te gebruiken is voor de andere gebruikers is niet bekend.

  Facebook feature met betaaldienst niet als enige gelekt

  Deze nieuwe betaaldienst waar Facebook mee bezig is, is niet als enige gelekt. Vorig jaar schreven we in een nieuwsbericht over een Facebook lek namelijk ook over drie miljoen mensen waarvan de persoonlijke gegevens werden vrijgegeven. Deze gebruikers van Facebook maakte een persoonlijkheidstest waarvan eigenlijk alle informatie gelekt is naar een universiteit.

  Jeugdportal gaf uiteindelijk ook privacy tips voor Facebook. In ons eerdere artikel over deze privacy tips kun je lezen hoe je jezelf beschermt op het sociale media netwerk. Deze zogenoemde handleiding was door Facebook zelf ontwikkeld in de hoop haar gebruikers te kunnen helpen met het beschermen van hun gegevens.

  Gebruikers kunnen dan leren hoe ze hun privacy kunnen behouden binnen de app en hoe ze hun wachtwoorden zo sterk mogelijk instellen. Voor tieners is er ook een speciaal stuk met uitleg van Facebook hun datagebruik.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.