Facebook CEO Mark Zuckerberg kondigt grote veranderingen aan

  De CEO van Facebook, Mark Zuckerberg, kondigt grote veranderingen aan voor zijn platform. Op de planning voor deze grote veranderingen staat onder andere het samenvoegen van alle chatdiensten die onder het platform Facebook vallen. Hieronder vallen de chatdiensten WhatsApp, Messenger en Instagram.

  CEO Mark Zuckerberg schrijft in een bericht op Facebook dat hij grootse plannen heeft voor zijn platform. Hij wil ervoor zorgen dat alle chatdiensten die onder zijn bezit vallen samen worden gevoegd. Hieronder vallen Messenger, WhatsApp en Instagram. Ook wil Zuckerberg graag dat sms een onderdeel wordt van deze integratie.

  Zuckerberg ziet deze samenvoeging van diensten namelijk als een evolutie op het gebied van sociale media. Met deze integratie wil hij dan ook ervoor zorgen dat Messenger gebruikers een bericht kunnen sturen naar een WhatsApp gebruiker en dat dat andersom ook mogelijk is. Zuckerberg wil de gebruikers van zijn diensten een keuze geven om mensen te kunnen bereiken vanaf hun app met voorkeur.

  Goed idee van Facebook CEO Mark Zuckerberg?

  Of het een goed idee is om dit plan uit te voeren is nog maar de vraag. Facebook en met name Zuckerberg zelf hebben de afgelopen tijd erg veel negativiteit over zich heen gehad al gaat het om privacy. In het nieuws zijn er dan ook verschillende privacyschandalen voorbij gekomen waarin zowel Facebook en Zuckerberg de hoofdrol speelden.

  In een eerder nieuwsbericht van een van de Facebook schandalen die wij hebben geschreven kun je bijvoorbeeld lezen over het voorval waarin ook Netflix en Spotify een rol speelden. Facebook had een overeenkomst afgesloten met zowel Spotify als Netflix en had hiermee toestemming gegeven aan beide platformen op privéberichten te bekijken van gebruikers.

  Daar stond alleen Facebook vooral in een slecht daglicht, maar ook CEO Mark Zuckerberg heeft weleens een negatief licht over zichzelf laten schijnen. Stiekem zou deze ondernemer namelijk privéberichten hebben verwijderd in Messenger die hij al verzonden had, terwijl deze functie voor normale gebruikers niet mogelijk is. In ons eerdere nieuwsbericht over deze ‘unsend’ functie kun je meer lezen over dit voorval.

  Zuckerberg hoopt nu met zijn idee haar gebruikers meer te bieden, maar of dit gaat lukken moeten we nog even af gaan wachten.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.