Facebook AI leert menselijke gezichtsuitdrukkingen

  Onderzoekers van het Facebook AI laboratorium hebben een expressieve robot ontwikkeld. Dit is een animatie die wordt bestuurd door een kunstmatigintelligent-algoritme.

  Het algoritme van Facebook is getraind met honderden video’s van Skype conversaties. Hierdoor kan het leren om de gezichtsuitdrukkingen van mensen die op elkaar reageren te bestuderen. Uit verschillende tests blijkt dat het algoritme als mensachtig gezien wordt.

  Wellicht Facebook AI met persoonlijkheden

  Om het leren gemakkelijker te maken, heeft het algoritme het menselijk gezicht in 68 belangrijke punten verdeeld. Tijdens de Skypeconversaties, lette het algoritme op deze uitdrukkingen. Mensen bewegen tijdens het houden van een gesprek met hun hoofd, en mond, en ze knipperen. Dit is om te laten zien dat ze meegaan in een gesprek. Het systeem voor de robot heeft geleerd om dit ook te doen.

  Doordat Facebook deze software ontwikkelt, kunnen er in de toekomst verbeterde virtuele of fysieke robots komen. Deze zullen dan gezichtsuitdrukkingen vertonen die natuurlijker overkomen. Later zullen robots ook hun eigen persoonlijkheid kunnen krijgen. Hierdoor kan er op verschillende manieren geantwoord worden op een actie.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.