Fable Legends geannuleerd, Lionhead ten onder gegaan

  Lionhead Studios, ontwikkelaar van de Fable-franchise, sluit zijn deuren. Fable Legends, de game waar de studio mee bezig was, zal hiermee nooit het licht te zien krijgen.

  Lionhead Studios, een van de teams van Microsoft, zal ophouden te bestaan. De studio bestond al vanaf 1997 en werkte aan de Black & White games en de gehele Fable franchise. Microsoft geeft hierbij niet een duidelijke reden waarom zij deze studio afstoot, maar zegt wel dat ze liever investeert in games waar mensen meer naar uitkijken.

  Lionhead is niet de enige studio die vandaag de deuren sluit. Ook het Deense Press Play Studios zal niet verder gaan.

  Fable Legends niet de enige titel die stopt

  Microsoft stelt dat het moeilijke beslissingen waren om de productie van Fable Legends van Lionhead en Knoxville van Press Play een halt toe te roepen. Wel heeft ze aangegeven dat het niet aan de kwaliteiten van de studios ligt aangezien het, volgens Microsoft, stuk voor stuk getalenteerde mensen omvat.

  Toch komt Microsoft ook met positief nieuws. Zo zal ze originele en nieuwe IP's blijven ondersteunen die potentie hebben, of dit nou grote titels zijn of kleine indie games. Daarnaast wordt er nog hulp verleend aan Quantum Break van ontwikkelaar Remedy en Sea of Thieves van Rare, twee andere Xbox projecten van Europese studio's.

  Max: The Curse of Brotherhood

  Verkijgbaar vanaf 9 april 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.