Fable 4 game in de maak bij Forza Horizon 3 ontwikkelaar?

  Er zou een Fable 4 game in de maak zijn bij Playground Games, de ontwikkelaar van de Forza Horizon games. Dat meldt Eurogamer.net met enige zekerheid. Microsoft, eigenaar van de Fable franchise, en Playground Games zelf hebben nog niks bevestigd.

  De nieuwe Fable game zou uit moeten komen voor de Xbox One en PC en wordt ontwikkeld door een nieuw opgezette tak van Playground games. De één is bezig met een nieuwe Forza Horizon game, terwijl de ander werkt aan Fable 4.

  In tegenstelling tot het geannuleerde Fable Legends, wordt Fable 4 wel weer een game waarin het verhaal en de personages centraal staan. Om dat te bewerkstelligen worden er tweehonderd mensen op de ontwikkeling van de game gezet. Alhoewel dat een flink aantal is, ligt het niet in de lijn der verwachtingen dat het spel snel uitkomt aangezien de ontwikkeling zich nog in een vroeg stadium bevindt.

  Fable 4 game wordt eerste deel sinds 2014

  De laatste Fable game, Fable: Anniversary, kwam in 2014 uit en lang leek het erop dat dat niet de meest recente game in de franchise zal worden. Fable Legends, een multiplayer titel, was namelijk in de maak, maar de ontwikkeling daarvan eindigde abrupt toen Microsoft de game annuleerde en Lionhead Studios, de maker van de Fable games, sloot.

  Opvallend is dat het al lang geen geheim meer is dat er ooit nog een nieuwe Fable game uitkomt. Eind oktober sloot een medewerker van Microsoft een Fable 4 release nog niet uit, terwijl een kleine maand later bekend werd dat Playground Games werkt aan een toen nog onbekende 'Open World RPG'. Beide nieuwsberichten lijken elkaar gevonden te hebben, want die open wereld game waar Playground Games aan werkt zou Fable 4 moeten wezen.

  Alhoewel er dus nog niks officieel bevestigd is, lijkt het aannemelijk dat er binnen niet al te lange tijd een aankondiging komt van Fable 4.

  Fable III

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.