Expeditie Robinson finale recap - Kijkrecord met Expeditie Robinson finale winnaar

  De finale is geweest en er is een heus kijkrecord neergezet met de Expeditie Robinson finale. Er keken maar liefst 1,77 miljoen mensen naar de laatste aflevering van dit alweer twintigste seizoen. Het is de best bekeken slotaflevering tot dusver. Uiteindelijk mag één speler zichzelf voor die miljoenen kijkers 'Robinson' noemen.

  RTL

  Tot nu toe kreeg Hugo van fans telkens de kritiek dat hij het wel erg makkelijk had. Hij zat alsmaar op finalisteneiland en bleef daar maar zitten. Daardoor konden spelers hem niet naar huis sturen. Hij heeft daarentegen best het één en ander moeten doen om zo veilig op dat eiland te mogen zitten. Zo zijn er veel duels geweest. De uitkomsten van die duels waren daarentegen nooit echt verrassend. Hugo wist ze allemaal stuk voor stuk te winnen.

  Het is dan ook niet gek dat hij uiteindelijk in de finale van Expeditie Robinson terecht is gekomen. Hij werd vergezeld door Shary-An en Eva Cleven. De finale werd dit keer groots uitgepakt door deze ook in 19 pathé bioscopen te tonen. Alle oud kandidaten kwamen terug om te praten over het spel.

  RTL

  De finaleproef

  Voor de finaleproef moesten de deelnemers als eerste twee doelwitten kapot schieten die op het water dreven. Er moest eerst een parcours afgelegd worden. Iedereen begon op een paal. Vanaf die paal moest een peddel worden vrijgespeeld, door een koker met water te vullen. Zo vol dat een dobber kwam bovendrijven. Aan de dobber zat een touw en aan het touw zat een peddel. Daarmee kon geroeid worden in een boot.

  Uiteindelijk kwamen de finalisten met de boot aan bij een puzzel. Door goed te puzzelen, kwam er een viercijferige code vrij. Daar kon een slot mee worden losgemaakt waarmee een wapen vrij kwam. Om er mee te schieten waren er kogels nodig. Die lagen in de zee. Bij voldoende kogels konden de finalisten naar het laatste stuk van het parcours toe.

  RTL

  Is het dan voorbij?

  Iedereen was vastberaden om te winnen. De deelnemers merkten al snel dat stap 1 al lastig was, omdat de emmer maar aan één hendel vastzat. Daardoor verloren ze veel water. De proef werd in de regen uitgevoerd. De dobber van Hugo kwam als eerste in beweging en hij ging als de bliksem naar zijn boot.

  Shary-An van sprong van de toren, maar vergat haar peddel. Eva Cleven ging ook richting de boot. Hugo is ondertussen flink afgedreven door alle wind en regen. "Ik dacht ik ga even naar Nederland, een kopje thee doen en vaar wel weer terug."

  RTL

  Expeditie Robinson 2019 winnaar

  De proef werd in de aflevering vaak onderbroken voor commentaar. Een van die onderbrekingen was voor een primeur, want er wordt nog een expeditie Robinson seizoen aangekondigd: Expeditie Robinson Nederland tegen België. In deze afleveringen voor Videoland wordt er niet met VIPS, maar met onbekende mensen gewerkt. Vanaf 23 januari wordt in België op 4 getoond en in Nederland exclusief op Videoland. "Het wordt zwaarder en spannender."

  Na die aankondiging is het tijd om terug te gaan naar de proef. Hugo Kennis wist zich goed staande te houden in het woeste water. Ook tijdens het schieten bracht hij het er goed vanaf. Uiteindelijk is het Hugo Kennis die de proef wint en zichzelf oprecht Expeditie Robinson 2019 winnaar mag noemen. Dit werd feestelijk gevierd tijdens de aflevering.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.