Expeditie Robinson deelnemer Frank van der Lende krijgt kritiek om aflevering 7

  In aflevering zeven van Expeditie Robinson XX zien we dat 3FM-dj's Eva Koreman en Frank van der Lende proberen te overleven op een eiland. Voor Frank is deze overlevingsdrang daarentegen steeds minder geworden. "Ik zie het vuur in jullie ogen. Voor mij is het vuur al heel lang gestopt met branden." Hij ondervindt steeds meer problemen met het eilandleven en uit deze problemen ook.

  RTL

  Let op dat dit nieuwsbericht serieuze spoilers bevat voor de zevende episode van Expeditie Robinson. Mocht je die nieuwste aflevering nog niet hebben bekeken, stop dan met lezen, tenzij je het uiteraard niet erg vind om te maken te krijgen met spoilers.

  Twitter heeft kritiek op Frank van der Lende

  In de laatste aflevering van Expeditie Robinson heeft Frank van der Lende besloten om de handdoek in de ring te gooien. Hij miste huis, zijn verloofde, zijn vader en alles wat hij gewend was van zijn normale leven buiten Expeditie Robinson. Het knaagde al een hele tijd aan hem, maar nu heeft hij besloten dat het voor hem toch beter was om de knoop door te hakken. Halverwege de aflevering besluit hij iedereen te verlaten. Niet iedereen kan dit vertrek even goed plaatsen.

  De keuze wordt door veel mensen op social media bekritiseerd.

  Er zijn kijkers die de keuze laf vinden. Dat laten ze dan ook duidelijk merken. Eerder kreeg Frank ook al een heleboel kritiek over zich heen doordat zijn staartjes door kijkers met Pippie Langkous werden geassocieerd. Nu sparen ze hem weer niet, want zijn keuze om weg te varen van het eiland wordt niet door veel kijkers gewaardeerd. Veel kijkers vinden het afbreuk doen aan het programma als mensen zomaar kunnen besluiten om naar huis te halen. Het zou de spanning eruit halen als deelnemers elk moment de koffers kunnen pakken.

  Enkele episodes terug liet Roy Donders zich al vrijwillig wegstemmen, omdat hij last had van heimwee. Zijn kampgenoten maakten hier dankbaar gebruik van. Door alle reacties die op social media rondom dit programma worden gegeven, blijkt maar weer dat kijkers heel wat aan moeten kunnen. Het programma wordt ontzettend veel bekeken, maar maakt ook duidelijk dat een deelnemer een harde huid moet hebben voor al die meningen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.