Expeditie Robinson aflevering 15 recap - Angst om weg te gaan

  De halve finale is spannend voor de spelers uit de Expeditie Robinson aflevering 15 recap. Zij hebben de angst dat er nog steeds op het laatste moment uit te liggen. Op het moment is de halve finale aangebroken en het regent. Dat lijkt vooralsnog wel een terugkerend iets bij de momenten waar het echt er echt om gaat spannen.

  RTL

  Wat ging vooraf?

  Na een immuniteitsproef die de deelnemers door twintig jaar Expeditie Robinson brengt en een duel op finalisteneiland, wordt duidelijk wie er over zijn en wie er allemaal hard willen strijden voor een overwinning. Shary-Ann won de proef en mocht naar finalisteneiland, ondertussen won Hugo het duel op finalisteneiland. Hugo en Eva Cleven hangen op finalisteneiland, terwijl Shary-Ann hielp om uiteindelijk Akwasi uit het spel te stemmen.

  Een completer overzicht is terug te vinden in de Expeditie Robinson aflevering 14 recap. De aflevering zelf kan op de website van RTL en op Videoland worden teruggekeken.

  RTL

  Tijd voor een proef

  Voor Hugo breekt een gek moment aan. Voor het eerst in 15 dagen gaat hij van finalisteneiland af. Voor Eva is het ook interessant. Zij begon op Duivelseiland, maar heeft het toch nog naar de finale weten te schoppen. Ondertussen zien ze verderop in de zee boeien liggen. Op de bodem van de zee liggen kisten met puzzelstukjes. Die moeten Eva en Hugo opduiken om aan land mee te puzzelen. De winnaar van het duel wordt finalist.

  Al snel is alles opgedoken. Er vallen letters uit de kist. Men moet met zeven blokjes een woord maken en die vervolgens laten balanceren. Uiteindelijk gaat Hugo als een speer, maar hij heeft moeite met het balanceren. Toch wint hij de proef.

  RTL

  Halve finale proef

  Ook gaan de anderen een proef doen. Eva Cleven, Shary-Ann Mariana en de andere Eva, moeten zich klaarmaken voor een proef voor een plekje in de finale. Kaj maakt duidelijk dat één van de spelers die deze proef wint, doorgaat naar de finale. Men moet straks in een hoek van 90 graden tegen een paal aan gaan zitten. Wie dit het langst volhoudt mag naar de halve finale. Iedereen probeert zich vooral niet bezig te houden met hoe zwaar het is.

  Alleen Mariana heeft het idee wel lekker te zitten. "Dit is zo slecht nog niet." Na drie minuten beginnen de de kuiten van Eva Korenman te trillen en zakt zij als eerste naar beneden. Marianna houdt het nog minimaal twee keer zo lang vol. Shary-An en Eva Cleven zijn er beiden op gebrand om te winnen en houden het meer dan een kwartier vol. Uiteindelijk is Eva Cleven de tweede finalist, waardoor ze terug mag naar Hugo.

  RTL

  De laatste finaleplaats

  Er volgt nog een proef voor Mariana, Eva Koreman en Shary-An, die ondertussen op hun kop in een constructie hangen. Uiteindelijk is er nog een derde wok vrij, die in de fik moet worden gezet. Deze wok staat tussen de finalisten in. Het idee is dat de touwen aan de handen van de finalistenkandidaten door zichzelf worden doorgesneden en dat ze vervolgens ook hun voeten vrijmaken. Ze kunnen dan via een touw het rad waaraan ze hangen omdraaien, zodat ze niet meer op de kop hangen. Shary-An heeft er de meeste moeite mee.

  Mariana en Eva Koreman lopen voorop. Uiteindelijk besluit Eva dat ze haar schoenen maar beter kan uitgooien om makkelijker te ontsnappen. Ze moet een kist opgraven en met een aardige voorsprong begint ze aan een rekensom. Met de oplossing kan een cijfercode worden opgelost. Ze krijgen daardoor een vuursteen, waarmee ze vuur kunnen maken om de wok aan te steken. Shary-An komt als laatste aan, maar rent wel als eerste met een fakkel aan richting de wok. Uiteindelijk wint Shary-An de proef, waardoor zij de derde finalist wordt.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.