Evolve servers gaan in september offline

  De Evolve servers gaan dit najaar offline. Dit zorgt ervoor dat de game effectief aan haar einde komt. Alleen door middel van Legacy Evolve is de game nog te spelen.

  2K Games heeft bekendgemaakt dat de Evolve servers aan het einde van haar leven komen op 3 september 2018. Dit betekend dat de game alleen nog te spelen is via een peer-to-peer connectie via Legacy Evolve. Deze werden in oktober 2016 opgericht nadat de originele ontwikkelaar van Evolve, Turtle Rock de game niet meer zou ondersteunen.

  Wat dit voor Evolve fans inhoud, is dat een aantal modi uit de game niet meer speelbaar zijn. De ranked modus Hunt zal vanaf september niet meer beschikbaar zijn en ook de ranglijsten gaan offline. De in-game winkel en Stage 2 zullen ook niet meer beschikbaar zijn.

  Ondanks dat de in-game winkel offline gaat, zullen spelers wel alle aangeschafte DLC behouden. Spelers verliezen dus niet hun Monsters, Hunters of skins, maar hebben van 2K Games nog wel een advies gegeven. Maak je virtuele geld op voordat de servers offline gaan.

  De modi die nog wel te spelen zijn wanneer de servers offline gaan zijn Hunt, Nest, Rescue en Defend and Arena. Ook Evacuation zal net als de andere modi via Quick Play te spelen zijn en zelf aangepaste matches kunnen nog gehouden worden. Evacuation is de single-player modus van Evolve, dus het is niet vreemd dat die modus nog werkt.

  Evolve servers offline na tegenvallende resultaten

  Het offline gaan van de servers heeft mede te maken met dat de game nooit lekker van de grond is gekomen. Ondanks dat wij in onze Evolve review vonden dat de game een geweldig kat- en muisspel aanbied, heeft de game nooit een grote indruk gemaakt op het publiek. Zo werd de game zelfs free-to-play terwijl deze in eerste instantie gewoon voor een vaste prijs gekocht moest worden.

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.