Evolve niet op PS3 en Xbox 360

  Evolve zal volgend jaar uitkomen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC, maar de old-gen consoles blijven achter. Ontwikkelaar Turtle Rock Studios legt nu uit waarom de graphics in deze game echt niet een stapje lager konden om zo ook op de PS3 en Xbox 360 te draaien.

  Turtle Rock had het idee voor Evolve al sinds 2008, toen het team werkte aan Left 4 Dead. Volgens Cloe Skew, de producent van Evolve, waren de computers niet sterk genoeg toen.

  "Met de CryEngine [waar de game nu op draait] kun je uitstekend sappige, realistische omgevingen maken. Samen met de nieuwe generatie consoles en PC-hardware is dat perfect om een omgeving te genereren waar een 7 meter hoog Monster zich daadwerkelijk in kan verstoppen, wat vrij cruciaal is voor de 4v1 gameplay."

  Evolve had net iets te veel wilde dieren

  Daarnaast meldde Matt Colville, schrijver bij Turtle Rock, dat er geknipt moest in een van de next-gen aspecten: wilde dieren.

  "In een vroege versie was de omgeving een soort derde team en het was niet gek als een kant won omdat het andere [team] werd gesloopt door dieren."

  Daarom werd besloten om dit aspect uit de game te halen, omdat je uit het niets had gewonnen zonder dat je iets had gedaan. De wilde dieren zitten er alsnog in, maar in mindere maten. Het Monster zal deze wilde dieren kunnen eten om zo sterker te worden.

  Evolve komt op 10 februari uit voor PlayStation 4, Xbox One en PC. Eerder dit jaar vond er een bèta plaats waar monsterlijke resultaten uit voort kwamen. Nadat de game uitkomt zullen er gratis extra maps worden toegevoegd.

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.