Evolve game ontwikkeling stopt

  De ontwikkeling van Evolve is stopgezet door Turtle Rock, de ontwikkelaar van de 4v1 shooter. Dit betekent dat er geen updates of patches meer uitkomen voor de free-to-play Evolve game.

  Turtle Rock kondigde het nieuws middels een blogpost aan op haar website. De rechten van de Evolve game waren niet in handen van Turtle Rock en de blogpost suggereert dan ook dat het beëindigen van de ontwikkeling van het spel voornamelijk 2K's keuze was.

  "We hadden grote verwachtingen en plannen voor de Evolve game, en hoewel we vijf en een half geweldige jaren op de planeet Shear hebben mogen doorbrengen met een bonte groep Planet Tamers en Monsters, voelt het nog steeds niet als genoeg"

  Evolve game stopt na tegenvallende resultaten

  Turtle Rock laat ook blijken nog lang niet klaar met de ontwikkeling van de Evolve game te zijn, maar dat zij genoodzaakt is om deze toch te stoppen.

  "We snakken naar meer, maar helaas is vandaag de laatste dag dat Turtle Rock Studios aan de Evolve game kan werken"

  Hoewel hieruit blijkt dat de ontwikkeling van de game stopt, is het momenteel nog onduidelijk of de servers ook offline gaan. Alle content updates, patches en support voor Evolve zullen vanaf vandaag stopgezet worden, maar het spel is nog wel te spelen.

  In de blogpost spreekt Turtle Rock over wat zij "het leven van een AAA game developer die niet beschikt over de rechten van haar eigen game" noemen. Hiermee wordt de indruk gewekt dat de beslissing om de stekker eruit te trekken vooral bij 2K vandaan komt en dat Turtle Rock er niet noodzakelijk achterstaat.

  Daarbij moet wel vermeld worden dat Turtle Rock in de blogpost THQ en 2K bedankt voor alle investeringen in het project en de overgang naar een free-to-play versie. Toch bleken de opbrengsten van deze versie van de Evolve game niet lucratief genoeg en is Turtle Rock genoodzaakt te stoppen.

  Evolve

  Verkijgbaar vanaf 10 february 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.