EVE Online spelers helpen de wetenschap met minigame

  De nieuwe EVE Online uitbreiding is wel een hele bijzondere. Met het vandaag uitgebrachte Project Discovery kunnen EVE Online spelers de wetenschap helpen doormiddel van een minigame.

  In de minigame gaan spelers op zoek naar afwijkingen en patronen in hoge resolutie foto's van menselijke cellen. Als spelers een minigame voltooid hebben wordt de data toegevoegd aan het Human Proteïne database. Deze database helpt wetenschappers patronen in proteïnes in menselijke cellen te vinden om op deze manier het menselijk DNA beter te begrijpen.

  EVE Online spelers doen dit niet alleen omdat het het juiste is om te doen. Als ze een minigame hebben voltooid krijgen ze allerlei beloningen en stijgen EVE Online spelers in rang in de Project Discovery rangen.

  EVE Online spelers worden wetenschappers

  De EVE Online spelers helpen dus niet alleen de wetenschap, maar ook zichzelf door deze minigames te spelen. Hoelang Project Discovery doorgaat is niet geheel duidelijk, EVE online spelers kunnen in ieder geval vanaf vandaag aan de slag met de minigame.

  Voor de mensen die EVE Online niet kennen, het spel is een MMO en een spacesimulator ineen. De game is ontzettend uitgebreid en het kost nieuwe spelers meestal maanden voordat ze alles doorhebben in het spel. Ook is het zo dat het spel realtime doorgaat, dus spelers van het eerste uur zijn vrijwel altijd sterker dan nieuwkomers in het spel.

  De community van EVE Online is een zeer enthousiaste. Vaak zijn spelers erg fanatiek en zijn ze meestal bereid om anderen te helpen. Dat blijkt nu dus ook weer met deze nieuwe minigame waarin spelers de wetenschap een handje kunnen helpen.

  EVE Online

  Verkijgbaar vanaf 17 november 2004

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.