Eurovisie Songfestival finale live te zien in de bioscoop

  De finale van het jaarlijkse Eurovisie Songfestival is te zien in de bioscoop. In verschillende zalen van Kinepolis is de ontknoping van het liedjesfestijn op 18 mei te zien. De kaarten kosten vijf euro en zijn voor het grote publiek vanaf 9 mei te bestellen.

  De Eurovisie Songfestival finale staat garant voor miljoenen kijkers die thuis op de bank kijken en luisteren naar de beste deelnemers uit heel Europa. Op zaterdag 18 mei kan je die finale bekijken vanuit een Kinepolis bioscoop bij jou in de buurt. Hiervoor betaal je vijf euro en je krijgt er ook popcorn bij.

  Waar kan je de Eurovisie Songfestival finale zien?

  De Eurovisie Songfestival finale is te zien in zeven verschillende Kinepolis bioscopen verspreid over het hele land. Om welke steden het gaat, lees je in het overzicht hieronder.

  • Almere
  • Breda
  • Den Bosch
  • Enschede
  • Groningen
  • Hoofddorp
  • Utrecht (Jaarbeurs)

  De kaartverkoop voor het grote publiek begint op 9 mei om 09:00 uur. Leden van de AVROTROS kunnen vanaf nu al kaarten reserveren op de website van de omroep. De zaal gaat om 20:00 uur open, waarna een half uur later het feest losbarst. Er wordt geschat dat het ongeveer 225 minuten gaat duren. De kans is aanwezig dat het langer is, aangezien het om een liveshow gaat.

  Wat is het Eurovisie Songfestival?

  Het Eurovisie Songfestival wordt sinds 1956 gehouden. Toen deden er nog maar zeven laden mee. Tegenwoordig ligt het aantal deelnemers op meer dan veertig landen. Hoewel het van oorsprong een Europees evenement is, doen er ook landen mee die buiten de Europese Unie vallen.

  De Nederlandse inzending van dit jaar is Duncan Laurence met het nummer Arcade. Volgens de bookmakers streeft onze inzending af op een winst. Andere kanshebbers van dit jaar zijn Rusland met het lied Scream en Zweden met Too Late For Love. Vorig jaar werd ons land vertegenwoordigd door Waylon.

  Als het Eurovisie Songfestival niet je ding is, kan je in ons artikel over de beste film releases van mei 2019 lezen naar welke films je kan uitkijken. Zit je liever op de bank? Bekijk dan de nieuwe Netflix releases van mei 2019 eens.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.