eSports arena in Engeland wordt volgend jaar geopend

  Gamers in Engeland hoeven binnenkort niet meer naar Twitch om hun favoriete eSports te volgen. Een nieuwe eSports arena in Londen staat op de planning en wordt volgend jaar gebouwd.

  Gfinity, een bedrijf dat competities organiseert voor bijvoorbeeld Counter-Strike Global Offensive en Starcraft II, wil volgend jaar een eSports arena in Londen bouwen waar plaats is voor 500 toeschouwers en tientallen deelnemers.

  Eerste eSports arena in Engeland

  De nieuwe eSport-arena is de eerste in Engeland die voor dit specifieke doel wordt gebouwd. Gfinity is er nog niet over uit of ze een bestaand gebouw willen omtoveren tot arena of een nieuw gebouw willen neerzetten.

  Volgens Gfinity zou de arena tussen maart en september volgend jaar zo'n 30 toernooien moeten kunnen plaatsvinden. Competitieve games zoals Halo en Call of Duty zullen worden gecovered, en aan het eind van het seizoen vindt de "Gfinity Championship Final" plaats.

  Eerder deze zomer hield Gfinity een eSports-toernooi genaamd G3 in de Copper Box Arena (in 2012 nog voor de Olympische Spelen gebruikt) in Londen, waarbij 4000 toeschouwers aanwezig waren. Boven deze tekst vind je daarvan een compilatiefilmpje.

  eSports steeds groter

  De eSport-business is steeds prominenter aan het worden. Zo probeert de Nederlandse eSport-bond gamen als sport erkend te krijgen in Nederland. Starcraft II, League of Legends en DOTA 2 zijn momenteel de games waar het grote geld ligt.

  Tot nu toe worden eSports voornamelijk via internet gestreamd. Twitch is hierin de grootmeester met miljoenen dagelijkse kijkers, recentelijk verbrak een Call of Duty Advanced Warfare-stream nog alle records. Amazon ziet er wel brood in en heeft de streamingdienst overgenomen.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.