ESL Benelux gaat samenwerken met Amsterdam ArenA

    ESL Benelux, een vertakking van ESL, gaat samenwerken met Amsterdam ArenA voor toekomstige eSports evenementen. In de nabije toekomst kunnen we waarschijnlijk eSports toernooien verwachten in Nederland van ESL.

    In een interview zegt Henk van Raan, chief innovation officer van de ArenA, dat hij hoopt door de samenwerking met ESL de ArenA op de kaart te zetten als dé eSports plek van Nederland en misschien wel van Europa. Van Raan wil meer aandacht schenken aan eSports. Een samenwerking met ESL Benelux is dan ook een uitgesproken gelegenheid om dit voor elkaar te krijgen. ESports is elders in Europa al wel groter, zoals in Keulen bijvoorbeeld, maar in Nederland is de eSports scene nog klein.

    ESL Benelux is ook blij met samenwerking

    ESL Benelux laat weten dat ze een drie- à vijfjarenplan hebben opgezet met de Amsterdam ArenA. Zo willen ze dit jaar bijvoorbeeld nog een finale van een evenement in een van de ArenA-zalen houden. Dat is alleen niet het hoogtepunt. ESL wil namelijk ESL One, het grootste ESL evenement, naar de ArenA halen en zo alle grote eSporters in Amsterdam verwelkomen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.