ESL Benelux finals starten morgen - interview met Frans Schouten

  Morgen is het zover en vindt de eerste ESL Benelux finals plaats. Twee dagen met finales in verschillende games. De LowLandLions staan in de halve finale van CS:GO en daarom legden wij Frans Schouten, general manager van het team, enkele vragen voor met betrekking tot het event en het LLL team.

  Sinds het begin van dit jaar is ESL, leider in eSports toernooien, een samenwerking aangegaan met Amsterdam ArenA om eSports in Nederland op de kaart te zetten. Dit met het uiteindelijke doel om het epicentrum van eSports te worden en ESL One, met de wereldtoppers, naar de hoofdstad te halen.

  Deze zogeheten BeNeLux competitie laat de beste teams in League of Legends, CS:GO en Hearthstone tegen elkaar uitkomen. Na enkele maanden van voorrondes zijn we aangekomen tot een select groepje van teams dat op donderdag en vrijdag in de Amsterdam ArenA uit zal komen om uit te maken wie de beste is.

  ESL Benelux finals een eerste stap naar iets groters

  Ook Schouten denkt dat de samenwerking voor Nederland en eSports ontzettend belangrijk is en dit een begin kan zijn van iets moois:

  "Afhankelijk of hierop doorgepakt gaat worden is zowel dit als de Dutch College League een goede stap voor eSports. Ik zie de groei wereldwijd en binnen de Benelux en we gaan de juiste kant op. Maar Scandinavië, Amerika en Azië liggen echt een heel stuk voor op de rest van de wereld."

  Op vrijdag 8 juli zullen de beste teams en spelers van de Benelux uitkomen in League of Legends en Hearthstone. Schoutens team, LowLandLions, komt op donderdag 7 juli al in actie tijdens de ESL Benelux Finals, dan worden namelijk de halve finale en finale gespeeld in Counter Strike: Global Offensive. De LowLandLions is het enige team dat momenteel op Europees niveau meedraait en Schouten verwacht dan ook dat ze het toernooi zullen winnen.

  "Mijn verwachting van ons team is dat we de eerste plaats in beslag nemen. Wij zijn op dit moment het enige team dat op Europees subtop niveau meedraait en hierdoor verwacht ik dat het verschil tussen ons en de andere teams toch wel van een behoorlijke is. Maar net als met elke sport kan David altijd van Goliath winnen."

  Het is te hopen voor Schouten en zijn team dat ze met de winst naar huis gaan, want dit zullen ze niet met lege handen doen. Tijdens de ESL Benelux Finals wordt namelijk een pot van 25.000 euro verdeeld. Daarnaast is het een goede springplank voor spelers, maar ook voor het team, naar het grotere werk, want daar is waar de ambitie van de LowLandLions volgens Schouten ligt:

  "Met het huidige team willen wij ons richten op de top10 van de CS:GO scene. Wij hebben het volste vertrouwen dat deze jongens het potentieel hebben om dit te bereiken. Daarnaast is LowLandLions in het verleden een opstap geweest voor verschillende spelers die nu op het hoogste niveau van hun game functioneren."

  Vanaf donderdag 7 juli om 12.30 uur zullen we erachter komen of de jongens van LowLandLions inderdaad de beste van de Benelux zijn. Dan treden ze namelijk aan voor hun halve finale wedstrijd tegen Asterion, de nummer 4 uit de kwalificatie.

  Aansluitend worden de andere halve finale en de grote finale gespeeld. Mocht je hierbij aanwezig willen zijn of liever de League of Legends of Hearthstone finale op vrijdag willen zien, dan kan dat. Er zijn namelijk nog kaarten te koop.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.