Ericsson sleept Apple voor de Europese rechter

  Het Zweedse electronicabedrijf Ericsson sleept Apple voor de rechter in verband met het gebruik van gepatenteerde technologie. Apple wordt in drie Europese landen aangeklaagd, waaronder ook Nederland.

  Bestuurder Kasim Alfalahi heeft dat vanuit Ericsson vandaag bekendgemaakt tegenover Bloomberg.

  Alfalahi is verantwoordelijk voor de bewaking van intellectueel eigendom vond er het volgende van:

  "Een zeer ernstige zaak, ongeacht om welk bedrijf het gaat. Iedereen moet een licensie voor de technologie kopen die wij hen kunnen verschaffen."

  Hierom wordt het Amerikaanse bedrijf in Nederland, Duitsland en Groot-Brittannië aangeklaagd.

  Ericsson versus Apple

  Ericsson creëert basisapparatuur die in de technologie industrie in veel mobiele telefoons wordt gebruikt. Dat betekent dat de fabrikanten die deze technologie willen gebruiken een licentie bij het bedrijf moeten aanschaffen. Apple heeft altijd royalty's betaald, maar na afloop van de overeenkomst die Apple met Ericsson heeft gesloten kwamen de twee partijen niet tot een nieuwe overeenkomst.

  Apple geeft aan dat de fabrikant te hoge prijzen hanteert die niet eerlijk zijn tegenover Apple en andere bedrijven. Omdat Ericsson deze belangrijke patenten hanteert kunnen veel bedrijven geen producten maken zonder de licentie af te nemen. Dit creëert een monopoly positie voor het bedrijf waar Apple diverse aanklachten over indiende in de Verenigde Staten.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.