Er zijn gewoon 8 gyms in Pokemon Sword en Shield

  Eerder deze week was er informatie uitgekomen dat er 18 gyms zouden komen in Pokemon Sword and Shield. Dit is niet zo volgens een vertegenwoordiger van The Pokemon Company International. De vertaling van de regisseur van Pokemon Sword en Shield is misschien in de vertaling van Japans naar Engels verloren gegaan.

  In de originele quote hieronder staat: “Er zijn 18 verschillende soorten gyms in het verhaal”. Door deze zin is er veel onrust ontstaan. Mensen waren namelijk niet blij dat het originele aantal gyms was verdubbeld. Nu heeft The Pokémon Company wat meer uitleg gegeven:

  Vanuit het perspectief van gameplay en ervaring zijn er bepaalde gymleiders die verschillen, afhankelijk van de versie die je hebt gespeeld. Wat de setting zelf betreft, is de achtergrond van het verhaal dat er een Japanse stijl J-1 en J-2 zal zijn, zoals een concept van de minor league en de major league. Er zijn 18 verschillende soorten gyms in het verhaal, en afhankelijk van de versie, verschilt het welke gyms er in de minor- en major league zitten.

  In Sword zal bijvoorbeeld de vecht-type gym zitten in de major league, maar in Shield juist een Ghost-type gym. Het idee is dat de Galar-regio elk jaar speelt en welke gyms in de minor league of de major league zitten veranderen. Natuurlijk is er, zoals altijd, een verschil in het soort Pokémon dat je kunt tegenkomen.

  Shigeru Ohmori, regisseur van Pokémon Sword & Shield

  Er zijn wel 18 gyms in Pokemon Sword and Shield?

  Het officiële bericht van The Pokemon Company maakt dus duidelijk dat er inderdaad 18 gyms zijn. Maar deze zitten verdeeld over een Major league en een Minor League. Dit betekent dat je nog steeds tegen acht gyms moet vechten voordat je aan de Champions Cup kan meedoen.

  Pokemon Shield

  Verkijgbaar vanaf 15 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.