Epic Games wil Fornite een 'virtueel sociaal universum' maken

  Epic Games, de ontwikkelaar van de wereldberoemde Battle Royale game Fortnite, wil van de game een ‘virtueel universum’ gaan maken. Dit jaar moeten spelers meer vrijheid krijgen en in hun avatars kunnen rondhangen. Fortnite en de Unreal Engine moeten uitgroeien tot meer dan een game en game-engine. Dit bevestigt Tim Sweeney, directeur van Epic Games in een interview met Business Insider.

  Fortnite van Epic Games is nu al een tijdje erg populair onder jongeren. De vernieuwde gameplay en grappige dansjes weten veel mensen te trekken. Sterker nog, Fortnite scoort zo goed, dat de game de nummer één plek heeft veroverd van de meest gespeelde game in 2018 op de Nintendo Switch. Benieuwd waarom dit genre zo populair is? Lees dan vooral ons artikel over 5 redenen waarom Battle Royale games zo populair zijn.

  Waarom wil Epic Games een metaverse van Fortnite maken?

  Dit jaar moet de game gaan uitgroeien tot een ‘metaverse.’ Er moet een digitale wereld komen waar spelers samen kunnen rondhangen. Het concept van metaverse wordt door Sweeney vergeleken met een begrip uit een roman genaamd Snow Crash. Hier kunnen personages vanuit de echte wereld een grote stedelijke omgeving bezoeken.

  Voordat het mogelijk wordt dat Fortnite uitgroeit tot een metaverse, zal de game een verlengstuk moeten gaan worden van de Unreal Engine. Dit is het gameontwikkelplatform van Fortnite. De game moet worden samengevoegd met allerlei aspecten van Unreal Engine en Fortnite Creative, een bouwmodus. Sweeney zei het volgende in het interview:

  "Er bestaat momenteel niets dat daarop lijkt, maar we zien het dit jaar verschijnen. Het is spannend."

  Wat is Fortnite?

  Fortnite is een third-person shooter en een populaire Battle Royale game. De game is ontwikkeld door Epic Games en People Can Fly. Het doel van de game is simpel: als laatste overblijven. Samen met maximaal 100 spelers word je op een eiland gedropt om elkaar te vermoorden. Deze modus kan zowel alleen als in teams gespeeld worden. Door als laatste over te blijven kan je het spel winnen. Het speelbare gebied wordt elke paar minuten kleiner, waardoor spelers elkaar sneller tegenkomen en de confrontatie met elkaar aan moeten gaan.

  Momenteel is de game gratis te downloaden op veel platformen, waaronder: PlayStation 4, macOS, iOS, PC, Xbox One, Nintendo Switch en mobiel.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.