Epic Games heeft drie games in ontwikkeling

    Na een lange tijd van stilte bij Epic Games, wordt nu langzamerhand meer informatie vrijgelaten over de in 2011 aangekondigde game Fortnite. Daarnaast is nu duidelijk dat Epic Games aan een totaal van drie games werkt en dat ook heel veel andere ontwikkelaars de Unreal Engine 4 gebruiken voor het maken van games.

    In een interview met Edge laat oprichter Tim Sweeney van Epic Games weten dat de ontwikkelaar op dit moment drie games in ontwikkeling heeft. Eén daarvan is uiteraard de op E3 2011 aangekondigde game Fortnite voor de PC. Verder staat ook de virtual reality titel Couch Knights in de lijst van games. De derde game is echter nog niet aangekondigd, maar Sweeney vertelt dat het om een high-end game gaat. Deze game gaat de grens van next generation graphics verleggen, zoals je volgens Sweeney kunt verwachten van Epic Games.

    Naast praten over de games van Epic kon Sweeney ook vertellen dat er genoeg games aankomen die gebruikmaken van de Unreal Engine 4, veel daarvan zijn nog niet aangekondigd. De game-industrie is echter aan het veranderen, waardoor het niet langer enkel triple-A games zijn. Zo wordt er deze generatie slechts een derde van het aantal triple-A games ontwikkeld ten opzichte van de vorige generatie. Daarentegen hebben deze projecten wel drie keer zoveel budget in vergelijking tot de vorige generatie. Sweeney denkt dan ook dat in de toekomst triple-A games een minderheid vormen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.