Epic Games biedt excuses aan voor Fortnite Bonesy reskin en biedt compensatie aan

  Fortnite is een Battle Royale game die boordevol extra's zit. Sommige dingen speel je vrij en andere dingen moet je kopen met echt geld, zoals bijvoorbeeld de Gunner hond. Voor deze hond biedt de ontwikkelaar nu haar excuses aan, want het lijkt om een Fortnite Bonesy reskin te gaan. Gamers kunnen hun geld daarbij terugkrijgen.

  Onlangs is Fortnite aan een nieuw seizoen begonnen en dat betekende niet alleen een nieuw avontuur in Battle Royale stijl, maar ook toffe nieuwe extra's. Zo kun je nu de in-game hond kopen genaamd Gunner. Een toffe aankoop die je 1000 V-bucks of ongeveer 10 euro kost.

  Jammer genoeg leverde dit Epic niet de lachende gamers op die ze voor ogen hadden, maar een boze horde gamers. De hond lijkt namelijk wel heel veel op een reskin van Bonesy die al te koop was in de game, terwijl deze als nieuw gepresenteerd werd. Hieronder nog even het vergelijk tussen de twee honden.

  Fortnite Bonesy reskin

  Wat is een reskin?

  Een reskin is feitelijk niets anders dan een nieuwe inkleuring van een bestaand game model. Als je bijvoorbeeld een identiek karakter in een game aantreft met een andere kleur trui, dan is dat een reskin. Bij Bonesy en Gunner lijkt het ook om een aangepaste inkleuring te gaan van een identiek model.

  De honden zijn namelijk nagenoeg hetzelfde. Bonesy heeft alleen een effen groene bandana om en is wat donkerder dan Gunner. Gunner heeft op zijn beurt een bandana met een legermotief en draagt daarbij een hele lichte bivakmuts. Veel veranderingen zijn er dus niet

  Geld terug te krijgen in Fortnite voor Bonesy reskin

  Epic ziet het probleem van de gamers en biedt haar excuses aan voor het ongemak. Gamers die het willen kunnen ervoor kiezen om Gunner te retourneren en hun zuurverdiende V-bucks terug te krijgen. Dit kan zoals gebruikelijk binnen 30 dagen na aankoop. Naast de aankoopkosten krijgen gamers dan 200 V-Bucks en een extra refund token om in de toekomst in Fortnite te gebruiken.

  Het is niet de eerste keer dat Fortnite spelers boos worden op Epic. Onlangs nog ontplofte het internet rondom een Fortnite Brute die veel frustraties opriep. Hierop werd vervolgens gelijk gereageerd met als gevolg een flinke aanpassing in de drop rate en nu gaat Epic Games dus ook met de Fortnite Bonesy reskin ophef in op de kritiek.

  Fortnite Battle Royale

  Verkijgbaar vanaf 26 september 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.