Engelse vaardigheden hoger bij gamers volgens onderzoek

  De Karlstad University in Zweden heeft in een onderzoek aangetoond dat de Engelse vaardigheden van kinderen die vaak gamen beter zijn dan die van niet-gamers. Voor het onderzoek zijn kinderen van ongeveer vijftien à zestien jaar getest.

  Het onderzoek was een onderdeel van een nationaal examen. Er werden 77 kinderen getest en ze werden opgedeeld in drie groepen: frequente gamers, gemiddelde gamers en mensen die niet gamen. Game je meer dan vijf uur in de week, dan ben je een frequente gamer. Anders hoor je bij de andere categorie

  Een schriftelijke toets werd afgenomen om de kinderen te testen. Uit het onderzoek blijkt dat het vocabulaire van gamers groter is dan dat van niet-gamers. Desondanks is het onderzoek volgens de onderzoekers te klein om een duidelijk causaal verband aan te duiden. Hiervoor zou een groter onderzoek moeten plaatsvinden.

  Engelse vaardigheden zichtbaar door vocabulaire

  Lastige woorden in het Engels zoals furthermore, vehicle, resources en opportunities werden door de frequente gamers vaker gebruikt dan kinderen uit de andere categorieën. Desondanks scoorden de niet-gamers hoger dan de gemiddelde gamers wat de Engelse vaardigheden betreft, zo blijkt uit de test. Dit zou volgens de onderzoekers te maken hebben met het feit dat er meer meisjes in deze groep zitten, die over het algemeen beter presteren op school dan jongens. Een ander grappig gegeven is dat in de frequente gamergroep slechts één meisje zat.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.