Elder Scrolls Oblivion PSP beelden uitgelekt

  Voor het eerst sinds de geruchten van een Elder Scrolls Oblivion PSP versie, zijn er nu beelden vrijgekomen van de portable versie van de succesvolle open world RPG. Hoewel de game nooit officieel bevestigd was voor Sony's handheld, wordt door de screenshots toch duidelijk dat de game in ontwikkeling was.

  Naast de screenshots van de Elder Scrolls Oblivion PSP versie die je hieronder ziet, werden er eerder ook bewegende beelden getoond op YouTube. Inmiddels zijn deze gameplaybeelden weer van de site gehaald, maar er was te zien dat de gameplay van het spel niet anders is dan je gewend bent van het volwaardige spel.

  Elder Scrolls Oblivion PSP

  Elder Scrolls Oblivion PSP

  Elder Scrolls Oblivion PSP

  Elder Scrolls Oblivion PSP

  Zoals je zou verwachten van een PSP titel ziet de Elder Scrolls Oblivion PSP versie er grafisch wat minder uit dan op de PlayStation 3 of PC, waar de volwaardige titel op uitkwam. Maar de kern van de game lijkt toch te zijn behouden zoals je gewend bent van de Elder Scrolls franchise. Zo zie je een first-person perspectief en de Oblivion poorten die we kennen uit het verhaal van het spel.

  Waarom de Elder Scrolls Oblivion PSP versie gecanceld werd

  Hoewel de game al in de maak was voor de handheld van Sony, besloot Bethesda uiteindelijk niet om door te gaan met de compactere uitvoering van de inmiddels klassieke RPG. De titel werd gecanceld en het enige wat er nog van over is zijn de screenshots die je hier ziet. Verder werd er wel een Elder Scrolls titel voor mobiel gemaakt, de Ngage van Nokia mocht destijds de RPG draaien. Deze game bleek ook niet het succes te hebben dat de studio verwachtte en het feit dat die titel flopte, lijkt ook een andere reden te zijn voor het annuleren van de titel.

  Er is nog een mogelijkheid dat we in de toekomst alsnog de game gaan zien, maar dit zal dan voor de mobiele platformen zijn. Wanneer de Android en iOS toestellen zover zijn, is het mogelijk dat we deze mobiele versie of zelfs een volwaardige versie van het spel op de smartphone gaan zien. Maar dit zal eerder in de verre toekomst dan in de nabije toekomst zijn.

  The Elder Scrolls IV: Oblivion

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2006

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.