Streamende oma moet onsterfelijk worden in Elder Scrolls 6 volgens fans

  Streamende Elder Scrolls oma moet volgens fans onsterfelijk worden in de volgende game: Elder Scrolls 6. Het wachten op Elder Scrolls 6 duurt namelijk te lang. Voor sommige Skyrim fans is het zelfs letterlijk een race tegen de klok. Dit geldt voor 88-jarige streamer Shirley Curry.

  Ze is waarschijnlijk de coolste oma die je ooit gaat tegenkomen op het internet. Shirley Curry is een 88-jarige, streamende Youtuber die waarschijnlijk alle harten van de Skyrim fans heeft overwonnen. Ze noemt haar volgers toepasselijk ‘kleinkinderen’ en houdt actief contact met haar volgers. De streamende oma staat in het Guinnes World Record boek als oudste gamende Youtuber.

  Elder Scrolls 6 oma krijgt commotie

  De commotie rondom deze merkwaardige streamer begon met een reactie die ze gaf onder een Youtube-video van ESO (Fallout & Elder Scrolls Guides). In de video werd geanalyseerd over wat Pete Hines, vicepresident bij Bethesda Softworks, zei over de release van Elder Scrolls 6. Hines gaf aan dat de release van Elder Scrolls 6 nog heel ver weg is.

  Gamende oma Curry schreef: “Nou, dat is voor mij de nagel in de kist. Letterlijk! Want wanneer Skyrim uitkomt ben ik 88. Dus ik zal waarschijnlijk niet in staat zijn om het te spelen.” Reddit-gebruiker ‘phantom-scribbler’ spotte deze reactie en nam actie.

  Reddit-post

  De originele Reddit-post kreeg al snel 9000 upvotes en daarop volgde al snel een petitie op Change.org. (Die op het tijdstip van schrijven 2172 handtekeningen bedraagt) In een tweede post op Reddit staat dat Elder Scrolls oma Curry ‘enthousiast’ is over het voorstel om haar als modificatie in Elder Scrolls te laten voorkomen.

  Het Bethesda team is op dit moment bezig met het kijken naar de mogelijkheden en vraagt de community om hulp. De community moet namelijk komen met dialoog en geluid voor het personage van Curry in Elder Scrolls 6.

  Niet de eerste keer

  Het geval van Shirley Curry zal niet de eerste zijn. Bethesda heeft namelijk al eerder een soortgelijke actie ondernomen met Oblivion fan Erik West. Hij was een kankerpatiënt en stierf daardoor in mei 2011. West komt nu voor in Skyrim als ‘Erik the slayer’. Skyrim fans willen dat hetzelfde gebeurt met Shirley Curry.

  Lees dit artikel voor meer informatie over de release en geruchten rondom Elder Scrolls 6.

  The Elder Scrolls V: Skyrim

  Verkijgbaar vanaf 11 november 2011

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.