Eerste The Witcher trailer belooft monsters, magie en duisternis

  De nieuwe Netflix-serie The Witcher heeft voor het eerst zijn gezicht laten zien in een trailer tijdens de San Diego Comic-Con. Met de beelden wordt de indruk gewekt dat de serie een duisterder randje krijgt dan de games die eerder al zijn uitgebracht. Met de trailer kunnen we eindelijk zien hoe Geralt in actie komt.

  De beelden van The Witcher trailer tonen flink wat nieuwe details en geven een duidelijker beeld van de verschillende personages. Zo komen naast Geralt of Rivia (gespeeld door Henry Cavill) ook Yennefer, Triss en Ciri voorbij. Toch is het de eerstgenoemde van de drie vrouwen die het meest in de schijnwerpers staat. Het verhaal lijkt namelijk diep in te gaan op Yennefer en hoe ze een tovenares werd.

  Natuurlijk straalt ook Henry Cavill in zijn rol als de befaamde Witcher Geralt. Zo krijgen we kort te zien hoe hij zijn zwaard kan laten dansen op vijanden en zien we hoe hij oog in oog komt met verschillende monsters. Vooral dat laatste doet denken dat de serie wat invloeden heeft van horror dat wordt gemixt met het fantasierijke sfeertje.

  In de The Witcher Netflix trailer komen ook een aantal bekende locaties voorbij. Zo komen Cintra, het Dryad bos van Brokilon en het Isle of Thanned voorbij. Bij die laatste zien we ook de brug naar Tor Lara, de Tower of Gulls. Fans kunnen veel meer bekende locaties en personages verwachten in de serie, maar dat blijft voor nu nog allemaal geheim.

  Zij die aanwezig waren bij de persconferentie gedurende de San Diego Comic Con kregen nog wat extra beelden te zien, namelijk drie korte scenes uit de serie. De eerste laat meer zien van Geralt of Rivia en zijn vechtkunsten, terwijl de tweede zich meer richt op Yennefer. De derde scene draait om Ciri die op zoek is naar "Dara", maar wat dat precies betekent is nog maar de vraag.

  The Witcher trailer komt niet als een verrassing

  Dat de trailer van The Witcher eraan zat te komen, wisten fans al langer. De serie is al tijden in ontwikkeling en recent kwamen de eerste foto's van de personages naar buiten. Hier werden fans al helemaal wild van, omdat ze een beeld gaven dat niet helemaal in lijn was met de verwachtingen. Dit vanwege de andere manieren waarop men The Witcher al kent.

  De nieuwe Netflix serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks van Poolse schrijver Andrzej Sapkowski. De Poolse reeks kent verschillende boeken rondom de magische wereld van Geralt of Rivia. De serie vergaarde ook bekendheid wegens de verschillende games die door CD Projekt RED zijn ontwikkeld, waarvan de meest recente The Witcher III: Wild Hunt is. In onze review van The Witcher III: Wild Hunt kun je precies lezen wat we nou zo fantastisch vinden aan niet alleen de game, maar ook de wereld.

  De Netflix-serie van The Witcher zal later dit jaar op Netflix verschijnen.

  The Witcher 3: Wild Hunt

  Verkijgbaar vanaf 19 may 2015

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.