Eerste Skagen smartwatch met touchscreen aangekondigd

  DE CES is in volle gang en dat betekent dus heel wat nieuwe aankondigingen op het gebied van gadgets. Skagen kan natuurlijk niet achterblijven en heeft een nieuwe Skagen smartwatch, de Falster genaamd, aangekondigd.

  De pas aangekondigde serie smartwatches van Skagen wordt de eerste die beschikt over touchscreen, loopt op Android Wear 2.0, het speciale Android besturingsysteem waar veel meer smartwatches gebruik van maken, en maakt gebruik van de techniek van Snapdragon Wear 2100.

  Met de nieuwe Skagen Falster kun je weer een hoop vertrouwelijke dingen doen, zij het niet dat je dat in sommige gevallen nu met behulp van het touchscreen kunt doen. De tijd verzetten, je favoriete functies middels snelkoppelingen selecteren en andere instellingen veranderen gaat vanaf de release van de nieuwe digitale horloges dus een stuk soepeler.

  Skagen smartwatches zien er traditioneel uit

  Het eerste wat opvalt als je de smartwatches van Skagen ziet is dat ze er uitzien als normale horloges. Dit past volgens het bedrijf bij het simplistische, moderne design wat gebruik wordt bij de maak van de apparaten. Nu wordt daar met de nieuwe Skagen Falster iets van afgestapt doordat het scherm nu touchscreen geworden is, al blijft het simplistische, moderne design centraal staan.

  Door het te verbinden met je telefoon kun je het gebruiken als hulpmiddel bij het meten van je slaapduur, als muziekspeler, als notificatieverstuurder bij binnenkomende berichten of zelfs bij het redden van je leven, zoals een Apple Watch ooit deed. Dat zal bij de nieuwe serie smartwatches niet anders zijn.

  De nieuwe serie smartwatches komt deze maand nog in de winkel te liggen. Mocht je niet zo zitten te wachten op een horloge met touchscreen, dan kun je nog altijd één van de eerdere Skagen toestellen gebruiken.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.