Eerste Samsung Ultra HD Blu-ray speler onthuld op IFA

  Op de technologiebeurs IFA in Berlijn is de eerste Samsung Ultra HD Blu-ray speler onthuld. Het Zuid-Koreaanse bedrijf laat weten dat het Ultra HD-model een vier keer zo grote resolutie ondersteunt als een standaard Blu-ray-speler. De 'kleurexpressie' zou volgens Samsung zelfs 64 keer zo hoog zijn.

  Met de Samsung Ultra HD Blu-ray speler kunnen gebruikers alle afgespeelde content upscalen naar Ultra HD-kwaliteit.

  Ook is de speler compatibel met 4K-streamingdiensten, waaronder partnerschappen met Netflix, Amazon, British Telecom en Canal Plus, en ondersteunt hij zogeheten high dynamic range (HDR) video. Voorts beschikt het nieuwe Blu-ray-model van Samsung over ingebouwde Wi-Fi, die een breedbandfrequentie van 2,4 GHz en 5 GHz heeft.

  Samsung Ultra HD Blu-ray speler prijs onbekend

  Verder zit er een USB-port aan de voorkant en kan het apparaat verbinding maken met de nieuwe SmartThings-hub van het Zuid-Koreaanse technologieconcern.

  De prijs en releasedatum zijn vooralsnog niet bekendgemaakt door Samsung.

  HDMI 2.0a-formaat

  Het bedrijf liet zich verder uit over een nieuwe lijn Ultra HD-tv's, die naar verluidt de eerste zouden zijn met het nieuwe HDMI 2.0a-formaat met HDR-input.

  Filmbedrijf FOX heeft aangekondigd de spionnenfilm Kingsman: The Secret Service hiermee compatibel te maken zodra de tv's uit zijn. Ook Fantastic Four en The Maze Runner zullen hierna snel volgen.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.