Eerste FIFA 20 details bekendgemaakt door Electronic Arts

  Zoals iedere game-ontwikkelaar benoemt Electronic Arts dat de verbeteringen in haar volgende game deels gebaseerd worden op de feedback van de community. Nu zijn al enkele FIFA 20 details bekendgemaakt. Deze gaan voornamelijk over de gameplay ten opzichte van FIFA 19.

  Het eerste punt dat benoemd wordt in het bericht van EA is de AI-verdediging. Spelers verzoeken een betere ervaring als het gaat om de bewegingen/positionering en reacties van AI-teamgenoten. In FIFA 20 komt hiervoor een nieuw verdedigingssysteem, geplande tackles, verminderde effectiviteit van druk zetten en tweede man druk zetten en een verbeterd afdekken-systeem wordt toegevoegd.

  Het team van EA heeft naast verbeteringen in de AI-verdediging ook veel tijd gestoken in het verbeteren van 1-tegen-1 situaties tijdens het spelen. Dit gaat voornamelijk over de reacties van de doelman. Zo zal de 1-tegen1-schietnauwkeurigheid worden verbeterd, zullen er kansen voor open doel voorkomen, realistischere reacties van de doelman, verbeterde situaties met een schot met de buitenkant van de voet en aanpassingen in de kracht van schoten op het doel.

  In FIFA 19 werd er een nieuw mechanisme geïntroduceerd dat Getimed afmaken heet. EA vertelt dat dit systeem ook enkele aanpassingen krijgt. Hieronder valt het beperken van het venster van groene timing van 2-4 frames naar 2 frames voor alle schoten, de nauwkeurigheid van getimede schoten wordt aangepast en moeilijke 180 graden schoten worden aangepast.

  Alle FIFA 20 details?

  Naast de genoemde punten komen er nog veel meer aanpassingen aan. Dit is bijvoorbeeld voor het passingmechanismen en aaneengeregen skillmoves waar moeilijk tegen te verdedigen is. Mocht jij feedback hebben op dit nieuws, dan kan je jouw mening op het forum van FIFA achterlaten. Het team zal dit forum de komende weken in de gaten houden.

  Het volledige bericht van Electronic Arts over FIFA 20 is op de website van EA te vinden. FIFA 20 zou in 2019 uit moeten komen voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

  FIFA 20

  Verkijgbaar vanaf 27 september 2019

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.