Eerste Doom Eternal gameplay getoond tijdens QuakeCon 2018

  Ontwikkelaar id Software heeft tijdens QuakeCon 2018 de eerste Doom Eternal gameplay laten zien. De beelden tonen onder andere nieuwe wapens en ook enkele nieuwe bewegingen die de Doom Slayer uitvoert.

  De game director, Marty Stratton, en creative director Hugo Martin lieten de eerste beelden zien tijdens QuakeCon 2018. De demo, die je hierboven kunt bekijken - gameplay begint op 4:38 -, bevat enkele nieuwigheden ten opzichte van diens voorganger, Doom, die in 2016 verscheen. Zo zitten er nieuwe wapens in en is ook de Doom Slayer een stuk sterker. Hij heeft aan zijn linkerhand nu een zwaard waarmee hij demonen kan doorklieven en tijdens de demo is ook te zien dat hij een soort vlammenwerper gebruikt.

  Daarnaast is Doom Slayer ook een stuk leniger geworden. Hij gebruikt vaak een soort dash om snel een stuk vooruit te stuiven en kan ook palen vastgrijpen en een stuk verder springen. De meest prominente feature die naar voren kwam tijdens de demo op QuakeCon 2018 was de meat hook. Deze haak zit vast op een shotgun en daarmee kan de speler een ketting schieten naar een demoon om hem van dichtbij te grazen te nemen.

  Doom Eternal gameplay laat invasie zien

  Het einde van de demo liet ook iets opvallends zien, wat Stratton ook toelichtte. Gamers krijgen de mogelijkheid om iemands anders campagne binnen te vallen als demoon om het een andere gamer erg lastig te maken. Spelers zouden zelfs een groep van duivelsgespuis kunnen maken en dan iemands campagne binnenvallen.

  Deze feature doet denken aan het invaden van spelers in Dark Souls. De gamer moet wel toestemming vooraf geven, voordat spelers als demonen aan de slag kunnen.

  De game werd tijdens de E3 van 2018 voor het eerst getoond. id Software liet toen al weten dat er meer van de titel werd getoond tijdens QuakeCon 2018. Doom Eternal moet in 2019 voor de PC, PlayStation 4 en Xbox One verschijnen. Tijdens QuakeCon 2018 werd ook bekendgemaakt dat Doom Eternal op de Nintendo Switch lanceert.

  DOOM Eternal

  Verkijgbaar vanaf 20 march 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.