Eerste 5G-standaard een feit - Sneller mobiel internet

  De eerste 5G-standaard is compleet. Dit betekent dat producten met 5G sneller kunnen verschijnen dan eerder gedacht. Het uitbrengen van 5G netwerken en 5G producten kan dan nu ook officieel beginnen.

  USA-Reiseblogger

  De industriegroep genaamd 3GPP heeft de eerste 5G-standaard gemaakt en gisteren is deze officieel afgerond. De deadline hiervoor was oorspronkelijk zomer 2018, maar door deze tijdlijn vooruit te schuiven is 5G is nu al af. Dat betekent dus dat het netwerk veel eerder te gebruiken zal zijn dan verwacht. Op Twitter werd gisteren aangekondigd dat de 5G-standaard officieel is en dat producenten ermee aan de slag kunnen.

  Eerste 5G-standaard specificaties komen later

  Terwijl iedereen graag wil weten wat de specificaties van 5G zullen zijn, zal 3GPP deze specificaties pas volgende week publiceren. Volgens geruchten zal 5G alles ondersteunen tussen 600MHz en 50GHz. Volgende week zullen we hier dus meer over leren.

  In Nederland zal het nog wel even duren voordat 5G te gebruiken is. Pas in 2019 zal de frequentieveiling hiervoor plaatsvinden, wat betekent dat 5G in 2020 in Nederland geïntroduceerd kan worden. De eerste smartphones die 5G-ready zijn zullen waarschijnlijk al eerder op de markt verschijnen.

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.