Een team van Kojima Productions naar Amsterdam

  Metal Gear Solid-bedenker Hideo Kojima gaat een deel van zijn nieuwe studio Kojima Productions naar Amsterdam verplaatsen. Tijdens een panel op de PlayStation Experience heeft Kojima aangegeven gebruik te maken van de Decima Engine van Guerrilla Games' Horizon Zero Dawn.

  Kojima is bij verschillende studio's langsgeweest om te kijken naar een geschikte plek voor een van zijn teams en 26 januari was Kojima in Amsterdam. Kojima is op dit moment druk bezig met Death Stranding en gaat gebruikmaken van dezelfde engine die Guerrilla gebruikt voor Horizon Zero Dawn.

  Kojima Productions naar Amsterdam dankzij "goed gevoel"

  "Vanaf het eerste moment dat ik Guerrilla Games binnenkwam, had ik er een goed gevoel bij", zegt Kojima tijdens het panel.

  Volgens Kojima is de Decima Engine goed voor games met open werelden. Lead System Architect Mark Cerny was ook met Kojima mee en heeft de wereld afgereisd op zoek naar de perfecte gereedschappen voor Death Stranding. Wat het team gaat doen in Amsterdam is niet bekend, maar het team gaat nauw samenwerken met het team in Tokio.

  Dit artikel is geschreven door Stefano van Rossem

  Death Stranding

  Verkijgbaar vanaf 8 november 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.