Een prototype "PlayStation" van Nintendo wordt deze februari geveild

    Nee, het is niet de PlayStation waar je maar al te veel uren op heb gespeeld. Het is namelijk een product dat ontstaan is tussen de samenwerking van Nintendo en Sony. Een Super Nintendo met een CD-Rom speler aan vast geplakt. Dit stukje authentiek zal deze februari geveild worden door Heritage Auctions.

    Jullie kennen allemaal de PlayStation 1 tot en met 4. Maar heb je ooit het prototype gezien van de PlayStation? In een ver verleden toen Sony nog geen gaming console had gemaakt was er een deal gesloten tussen Nintendo en Sony voor een "Super Nintendo" console. De deal is, zoals meesten wel kunnen zien, nooit waargemaakt door onderlinge argumenten over de console in 1991. Dit zorgde ervoor dat Sony zijn eigen console ging maken in 1994. Het enige wat nu over is van de korte samenwerking van Nintendo en Sony is dit prototype.

    Het pareltje van een prototype zal 27 februari online geveild worden. Er zal geen reserveerprijs worden gehanteerd. Dit betekent dat iedereen kan bieden en een poging kan doen om de prototype te ontvangen. Maar voordat jullie je welverdiende centen erop gooien is het wel slim om te weten dat dit prototype extreem duur is. Zo heeft Heritage Auctions een aanbod van 1.2 miljoen geweigerd. De man komt uit Noorwegen en de kans is groot dat hij ook van plan is mee te doen aan de veiling. De heilige graal van gaming zal dus voor extreem veel verkocht worden. Wat de exacte prijs zal worden weet niemand. Aangezien een zeldzaam stuk zoals dit nog nooit eerder op een online veiling is neergezet.

    Hoewel de PlayStation 0.5 een interessant stukje is in de geschiedenis van gaming consoles betekent dat niet dat we zicht moeten verliezen op de toekomst. Als we een decimaal verplaatsen komen we bij de PlayStation 5.0 die vrij recent zijn uiterlijk heeft gelekt. Wil jij nou weten hoe die PlayStation 5 eruit komt te zien? Lees dan het artikel hier.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.