Edgar Davids als League of Legends character? Davids wint rechtszaak

  Edgar Davids als League of Legends character? Ja en nee. Volgens Riot Games, de uitgever van League of Legends, was dat niet helemaal het geval. Volgens Davids wel en de rechter heeft hem nu in het gelijk gesteld, zo meldt Het Parool.

  League of Legends, onder de doelgroep bekend als LoL, is een PC-game die elke dag op veel online spelers kan rekenen. In teams met verschillende personages strijden gamers elke dag tegen elkaar. Eén van die League of Legends characters was in 2014 Striker Lucian.

  Edgar Davids als League of Legends character door deze kenmerken

  Het is een personage dat bijzonder veel overeenkomsten vertoont met Davids. Zoals Het Parool meldt "donkere huidskleur, rastahaar, gespierd postuur, agressieve speelstijl én de bekende sportbril." Davids spande een rechtszaak aan omdat er volgens hem sprake zou zijn van portretrechtschending. Volgens Riot Games was dit onterecht, al zou het in het verleden al wel eerder toegegeven hebben Davids als inspiratiebron te hebben gebruikt.

  Davids zelf heeft in ieder geval nooit toestemming gegeven om als League of Legends character gebruikt te worden. De rechter heeft hem in het gelijk gesteld en hij zal een schadevergoeding ontvangen. Het bedrag hiervan is nog niet bekend. De rechter heeft Riot Games verzocht om met papieren te komen waaruit moet blijken hoeveel geld precies verdiend is het het poppetje. Het was in ieder geval in 2014 tijdens het WK te koop voor vijf euro. Er kan nog altijd gespeeld worden met Striker Lucian en het poppetje is ook nog gewoon te koop.

  Benieuwd naar de leukste League of Legends modi? Lees dan gauw onze top 8 door.

  League of Legends

  Verkijgbaar vanaf 27 october 2009

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.