EA wil meer open wereld games uitbrengen

  Vorige week kon je lezen dat EA Visceral Games gesloten heeft. De Star Wars game waar het bedrijf mee bezig was is vervolgens overgezet naar een nieuwe ontwikkelaar en is veranderd in een open wereld game. Voor de buitenwereld kwam dit als een verrassing, maar binnen EA zelf heeft dit niemand verbaasd.

  Ook voor Manveer Heir, oud ontwikkelaar bij BioWare, komt de verandering van de nieuwe Star Wars naar open wereld multiplayer niet als een verrassing. "Dit is een ding binnen EA", zegt Heir in een podcast. Daar volgde hij het volgende aan toe:

  "EA pusht voor meer open wereld games. Zo kunnen zij het beter monetariseren in dezelfde eenheid (geld, red.). De reden waarom men bij EA daar zo mee bezig is simpel: microtransacties. Zo krijgen ze veel meer overzicht in wat ze verdienen"

  EA stuurt aan op meer open wereld games

  De combinatie van multiplayer games in een open wereld met een boel microtransacties lijkt EA dus aardig te bevallen, als we Heir moeten geloven. Het is ook een trend die je inderdaad ook terug ziet bij recente games van de Canadeze uitgever. Zo kende de multiplayer van Mass Effect 3 en Mass Effect Andromeda al de nodige microtransacties.

  Verwacht wordt dat dit bij de volgende EA game, Star Wars Battlefront 2, ook weer gaat gebeuren. Al zegt EA zelf overigens van niet. We zullen het zien, want de game komt 17 november uit. Heb je wel vertrouwen in de game? Dan kun je hem nu al vooruitbestellen.

  Mass Effect: Andromeda

  Verkijgbaar vanaf 23 march 2017

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.