EA Ultimate Team is goed voor 650 miljoen dollar

  EA Ultimate Team, de spelmodus waarin je spelers kunt verzamelen doormiddel van kaarten, levert Electronic Arts een aardig zakcentje op. Ultimate Team is goed voor 650 miljoen dollar.

  Deze omzet in extra content business, zoals dat heet, is de helft van de totale extra content business van EA. Het gaat in dit geval niet alleen om de ultimate team spelmodus voor FIFA. Maar ook voor Madden en NHL, deze sportgames hebben elk hun eigen Ultimate Team mode.

  Het spel waarbij je spelers in kaartvorm bij elkaar kunt sparen zodat je het ultieme team kunt samenstellen, doet het dus goed voor EA. De extra spelmodus werd in 2014 opnieuw geïntroduceerd. Het spel maakt het niet alleen mogelijk om kaarten te kopen doormiddel van coins die je in de game verdient door het spelen van de game. Je kunt ook FIFA- Madden- of NHLpoints kopen met echt geld.

  Niet alleen omzet door EA Ultimate Team

  Zoals gesteld, niet de volledige omzet valt toe te schrijven aan EA Ultimate Team. De extra content bussiness omzet bedraagt 1.3 miljard per jaar. De andere helft valt voor het grootste deel toe te schrijven aan DLC.

  EA Ultimate Team is inmiddels niet meer weg te denken uit games als FIFA en Madden. Er worden complete Youtube kanalen opgezet om Ultimate Team Video's te laten zien. Nu is het dus ook bekend dat die populariteit zich niet alleen toont door het aantal gebruikers, maar ook door de hoeveelheid geld die deze gamemodus binnenharkt.

  FIFA 16

  Verkijgbaar vanaf 24 september 2015

  Meer over deze game

  ┬ę 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.