EA sluit Visceral Games

  Electronic Arts heeft bekendgemaakt dat zij ontwikkelaar Visceral Games gaat sluiten. Verder laat EA weten dat er grote veranderingen op komst zijn voor diens games, waaronder een nieuwe Star Wars game.

  Dat heeft de executive vice president van Electronic Arts, Patrick Söderlund, laten weten. Hij vertelt dat Visceral Games bezig was met een actie-avonturen spel in de wereld van Star Wars en dat de game beschreven kon worden als "een verhaalgedreven, avontuurlijk titel" (zoals Uncharted). Söderlund laat weten dat er een "drastische verandering" bij die titel gaat plaatsvinden:

  "Tijdens het ontwikkelingsproces hebben wij het gameconcept getest met spelers. geluisterd naar feedback wat zij willen spelen en hoe zij willen spelen en hebben wij gekeken naar de fundamentale verschuivingen in de game-industrie zelf. Het is duidelijk geworden dat als wij een ervaring willen bieden waarvoor spelers terugkomen en van blijven genieten, dan moeten wij het ontwerp terugdraaien."

  EA sluit Visceral Games komende maanden

  Door het terugdraaien van het ontwerp wordt de nieuwe Star Wars titel ook uitgesteld. De game stond oorspronkelijk gepland voor EA's fiscale jaar van 2019, wat loopt van april 2018 tot maart 2019, maar de game is voor onbepaalde tijd uitgesteld. EA brengt de game onder bij één van zijn andere studio's en probeert zoveel mogelijk personeel van Visceral Games onder te brengen bij andere projecten en studio's.

  Visceral Games is vooral bekend van zijn Dead Space games, Battlefield Hardline en Dante's Inferno.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.