EA lijkt stekker te trekken uit Skate-franchise

  De Skate-franchise heeft jarenlang veel fans vermaakt, maar 2010 kwam het laatste deel in de serie uit en sindsdien is er geen vervolg aangekondigd. EA lijkt de franchise nu helemaal te laten vallen, want de uitgever heeft haar rechten op het handelsmerk niet verlengd.

  Vorig jaar verlengde EA de rechten op de IP van de skateboard-serie, wat voor veel liefhebbers een beetje hoop betekende. Het leek er namelijk eventjes op dat de uitgever een nieuw deel zou uitbrengen, maar niets blijkt minder waar. Er is sindsdien geen nieuw deel aangekondigd en het bedrijf heeft nu zelfs de rechten op het merk laten vallen, dat is te lezen op de website van Justia Trademarks.

  Ondanks dat de kans minimaal is dat EA ooit nog wat met de serie gaat doen, moeten de fans niet geheel de hoop opgeven. Eigenaren van een IP kunnen namelijk de rechten terugkrijgen nadat ze zijn vervallen, maar alleen als ze kunnen aantonen dat ze er iets mee gaan doen.

  Laatste Skate bijna een decennium geleden

  Skate was het antwoord van EA op de destijds populaire Tony Hawk Pro Skater-serie. In tegenstelling tot de vrij arcade concurrent, richtte Skate zich op het meer serieuze publiek. Er kwamen daarna nog twee sequels, waarvan de laatste in 2010 is uitgekomen. Het lijkt er dus op dat het de allerlaatste titel in de franchise is geworden.

  Skate 3

  Verkijgbaar vanaf 14 may 2010

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.