EA Ninja deal voor Apex Legends levert streamer een miljoen op

  Uitgever EA heeft een miljoen dollar betaald aan Ninja voor een Apex Legends deal met de streamer. Dit zegt een anonieme bron tegen Reuters. Hiervoor moest hij een Tweet sturen en de game spelen op zijn Twitch-kanaal. Beide partijen houden de lippen op elkaar over de vermeende afspraak.

  Ninja, die in het echt Tyler Blevins heet, is een van de grootste streamers op Twitch. Hij heeft meer dan 13 miljoen volgers op het platform. Dit grote bereik is dan ook heel interessant voor game-uitgevers zoals EA. Iets dat ze met de release van Apex Legends ten volste hebben benut.

  Vertegenwoordigers van zowel Ninja als EA weigeren om te reageren over de deal en het vermeende bedrag. Een miljoen dollar is uiteraard een hoog bedrag, maar geen nieuw gezicht op de bankrekening van de streamer. In december vertelt hij aan het Amerikaanse CNN dat hij zo'n 500 duizend dollar per maand verdient. In een 'goede' maand zelfs nog wat meer.

  EA Ninja deal niet de eerste en enige

  Het is niet voor het eerst dat Ninja een deal sluit met een bedrijf als EA. Twee andere anonieme bronnen zeggen tegen Kotaku dat de streamer 600 duizend dollar heeft gekregen voor een evenement vorig jaar. Aangezien ze niet over de deal mogen praten, zeggen ze niet om welk evenement het precies gaat.

  De uitgever heeft in die periode ook een deal gesloten met de Pools-Canadese streamer Shroud om Apex Legends te spelen. Hij heeft in totaal 6 miljoen volgers op Twitch. Over de precieze details van de afspraak tussen de uitgever en de streamer doet Shroud geen uitspraken.

  Ninja is een 27-jarige streamer op Twitch. Hij is vooral bekend om zijn streams van Fortnite en de felle haarkleuren die hij heeft. In 2018 verdiende hij 10 miljoen dollar voor zijn werk op Twitch. Dit komt neer op meer dan 800 duizend dollar per maand. Na de release van Apex Legends speelde hij de game voor 12 dagen, waarna hij weer terugging naar Fortnite.

  Apex Legends

  Verkijgbaar vanaf 2019

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.