EA koopt Respawn Entertainment

  Voor een slordige 150 miljoen kan je naast flink wat videospellen ook een gamestudio kopen. EA koopt Respawn Entertainment, de makers van onder andere Titanfall voor dit behoorlijke bedrag, waar nog een flink wat miljoenen bijkomen in de vorm van prestatie bonussen en aandelen.

  EA Games en Respawn zijn geen onbekenden van elkaar. Eerstgenoemde publiceerde een aantal games van de studio, waaronder Titanfall 1 en 2. Ook is de studio bezig met een nieuwe Star Wars game die ook door EA Games zal worden uitgegeven.

  EA koopt Respawn Entertainment en blijft games publiceren

  De reden waarom de studio is gekocht terwijl ze al samenwerken, heeft waarschijnlijk te maken met een bod op de studio door een andere uitgever. De enige manier om een overname door die derde partij te voorkomen, was om als EA Games zelf met een zak geld op de proppen te komen.

  Binnen de studio blijven werknemers gewoon werken aan de projecten waar ze al mee bezig waren. Behalve een nieuwe Star Wars game, wordt er ook gewerkt aan een nieuwe Titanfall game en een nog onaangekondigde VR-titel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.