EA brengt onverwacht Cloud Gaming Trial met vier games uit

  EA heeft bekendgemaakt dat fans vanaf vandaag aan de slag kunnen met de Cloud Gaming Technical Trial, waarbij fans vier games via cloud streaming kunnen testen. Dit is een onderdeel van Project Atlas, het streaming-project dat EA vorig jaar leven in blies. Ken Moss, hoofd technologie bij Electronic Arts, maakte het nieuws vandaag via Medium bekend.

  Tijdens de Cloud Gaming Technical Trial kunnen spelers vier games van EA spelen via de nieuwe service. De games zijn als volgt:

  Iedereen die benieuwd is naar de nieuwe service van EA kan zich daarvoor inschrijven, waarna ze bovenstaande games gratis en voor niets kunnen testen met de nieuwe service.

  Het doel van EA's Cloud Gaming Trial

  In het bericht licht Moss het doel van EA met deze Cloud Gaming Trial toe. Het doel is "om meer input op grotere schaal te verzamelen om de prestaties en servicekwaliteit te testen in verschillende netwerkomstandigheden". Het komt er op neer dat het doel is om te zien hoe EA de service kan verbeteren, voordat deze voor een breed publiek gelanceerd wordt. Hierbij geeft Moss aan dat deze test zich richt op cloud gaming op PC, maar dat er ook gewerkt wordt aan de prestaties op andere apparaten.

  Project Atlas moet volgens EA in de toekomst op meerdere apparaten beschikbaar zijn. Moss noemt onder andere Smart TV's, PC's, Mac-laptops, tablets en smartphones. Hierbij moet het mogelijk worden om games in HD naar bijvoorbeeld je Smart TV te streamen of dat je verder kunt gamen op je smartphone. Moss sluit af door te laten weten dat de vraag niet langer is of cloud gaming gaat komen, maar wanneer.

  Dit is een vraag die Google later dit jaar met Google Stadia van plan is om te beantwoorden, want Google Stadia komt in november uit en is ook een cloud streaming service. Onze ervaring met Google Stadia kun je hier alvast lezen, want wij gingen tijdens gamescom aan de slag met de service.

  Unravel

  Verkijgbaar vanaf 9 february 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.