E3 2019 Netflix panel gaat gaming plannen van streamingdienst onthullen

  E3 2019 heeft er een nieuwe aanwezige bij, want streamingdienst Netflix heeft aangekondigd dat het bedrijf een eigen panel heeft. Dit maakt Geoff Keighley op Twitter bekend. Netflix gaat hier zijn plannen op het gebied van games uit de doeken doen.

  Netflix

  Met het panel genaamd 'Bringing Your Favorite Shows to Life: Developing Netflix Originals Into Video Games' komt Netflix naar E3 2019 toe. Naar eigen zeggen gaat het bedrijf meer delen over hun plannen op het gebied van gaming.

  Wat gaat Netflix op E3 2019 laten zien?

  Netflix heeft geen harde aankondigingen gedaan over wat het bedrijf precies wil laten zien tijdens E3 2019. De Twitter-kanalen van E3 en NXOnNetflix hebben in een vooropgezet PR-gesprek het wel over de Stranger Things game. Daarnaast zeggen ze dat er nog veel meer aan zit te komen.

  NXOnNetflix is het social media kanaal dat zich voornamelijk bezighoudt met promotie van sciencefiction en fantasy content op Netflix. Dit zou erop kunnen duiden dat de games in deze genres zitten, maar dit is op dit moment nog niet zeker.

  Waarom gaat Netflix zich bezighouden met games?

  Netflix heeft al eerder aangegeven dat het bedrijf meer wil doen met interactieve belevingen voor de gebruikers. Zo heeft het bedrijf dergelijke content uitgebracht van Minecraft. Daarnaast biedt Black Mirror: Bandersnatch zo'n ervaring met een van de franchises van Netflix zelf.

  Of Netflix hetzelfde gaat doen met andere series is op dit moment nog onduidelijk. Wel heeft de streamingdienst de keuze uit een hele reeks aan eigen films en series die de overstap kunnen maken naar games. Wie de titels dan moet maken is niet bekend. Eerder sloeg Netflix de handen in een met Telltale, maar door het faillissement ging dit niet door.

  De E3 2019 wordt van 11 tot en met 13 juni gehouden. We hebben alle bevestigde E3 2019 games tot nu toe voor je op een rij gezet. De E3 persconferenties 2019 tijden vind je ook op de site.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.