Dying Light ontwikkelaar neemt Witcher 3 ontwikkelaar aan

  Dying Light ontwikkelaar Techland heeft Damien Monnier, hoofd design aan Witcher 3, aangenomen. Samen zullen ze gaan werken aan de nieuwe IP van Techland.

  In mei kondigde de Dying Light ontwikkelaar Techland aan dat ze aan het werk is aan haar nieuwe IP. Nu heeft Techland een belangrijk persoon van het Witcher 3 team aangenomen, namelijk Damien Monnier. Monnier is volgens Techland namelijk erg geschikt voor zijn nieuwe taak.

  Damien Monnier was tijdens zijn tijd bij CD Projekt Red hoofd gameplay ontwerper, op zowel Witcher 3 als het kaartspel Gwent. Daarnaast heeft hij bij Sony gewerkt aan games als MotoStorm en DriveClub en dus heeft Monnier de nodige ervaring. Samen met Monier wil de Dying Light ontwikkelaar haar nieuwe game de beste ervaring geven aan de speler.

  De nieuwe IP van de Dying Light ontwikkelaar zal een open wereld fantasiegame zijn. De game zou uitgerust zijn met verschillende RPG-elementen en zal zowel in singleplayer als co-op te spelen zijn. Dit past goed in de ervaringen die Monnier en Techland hebben.

  Dying Light ontwikkelaar kijkt uit naar de toekomst

  Techland kijkt uit naar de toekomst waarin ze zullen samenwerken met Damien Monnier. Ze zeiden het volgende:

  "We zijn erg enthousiast om samen te werken met de nieuwe leden van onze Techland familie. We hebben grote ambities voor onze volgende games en personen met zowel goede ideeën als de krachten om ze tot leven te brengen, zijn daarbij essentieel."

  Dying Light kwam uit in januari van 2015 en werd door velen gezien als de verrassing van het jaar. Ook bij ons scoorde de game uitermate goed.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.