Dutch Filmworks boetes beginnen op 150 euro

  Eerder dit jaar werd bekend dat Dutch Filmworks illegale downloaders vanaf oktober wilde gaan aanpakken door via het IP-adres mensen op te sporen, maar het bedrijf had daar toen nog geen toestemming voor van Autoriteit Persoonsgegevens. Maar sinds 7 december wel, de Dutch Filmworks boetes zijn daarmee een feit.

  Summit Entertainment & Millenium Media

  Sinds die datum is Dutch Filmworks dan ook opzoek gegaan naar verschillende daders van het downloaden van haar films en heeft daarbij een passend geldbedrag verzonnen. Het bedrijf wil om te beginnen Nederlanders die de film The Hitman's Bodyguard illegaal gedownload hebben bestraffen met een boete van 150 euro. Dit bedrag is in lijn met de eerdere plannen van het bedrijf.

  Dutch Filmworks boetes niet definitief

  Dit bedrag van 150 euro kan nog veranderen na verloop van tijd. Een woordvoerder van Dutch Filmworks zei daarover het volgende:

  ''Het bedrag van 150 euro is een voorlopig bedrag dat in de toekomst nog kan veranderen. Dit bedrag baseren we op de kosten van het proces en de opgelopen schade.''

  Het schikkingsvoorstel van 150 euro is officieel gezien geen boetes, omdat het bedrijf die niet mag uitdelen. Mocht zo'n voorstel bij jou in de brievenbus belanden en je besluit het geldbedrag niet te betalen, dan zal Dutch Filmworks verdere juridische stappen moeten ondernemen.

  Dutch Filmworks begint dus met de mensen op te sporen die The Hitman's Bodyguard hebben gedownload op een illegale manier. Wanneer de filmdistributeur ook voor andere films van het bedrijf de IP-adressen van mensen op gaat sporen is nog niet bekend.

  © 2005 - 2019 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.