Dutch Comic Con in Jaarbeurs Utrecht trekt 25.000 bezoekers

  Zowel zaterdag als zondag waren goedbezocht. In totaal heeft de eerste editie van Dutch Comic Con in Jaarbeurs Utrecht heeft 25.000 bezoekers getrokken.

  Afgelopen weekend werd de Jaarbeurs Utrecht overspoeld met liefhebbers van comics, films, games, cosplay, sciencefiction, fantasy en cartoons tijdens de eerste editie van Dutch Comic Con. In totaal kwamen er 25.000 mensen op het evenement af dat haar oorsprong vindt in het Amerikaanse event. Zaterdag kwamen er 15.000 en zondag 10.000 bezoekers op het evenement af.

  Dutch Comic Con stond vol met gebeurtenissen

  Op Dutch Comic Con staat popcultuur in de breedste zin van het woord centraal. Vooral cosplay staat centraal tijdens het evenement. Tijdens het evenement waren bekende cosplayers van over de hele wereld aanwezig. Op zowel zaterdag als zondag werd een grote cosplaywedstrijd georganiseerd met een jury bestaande uit de nationale en internationale top van de cosplaywereld.

  Tijdens de beurs waren er meet & greets met bekende acteurs, gerenommeerde tekenaars, beroemde cosplayers, een heuse bioscoop en mooie memorabilia, zoals de DeLorean uit Back to the Future, de Batmobile uit 1966 en de Ecto-1 uit Ghostbusters.

  Daarnaast was het mogelijk om de laatste games uit te proberen en er was een enorme markt waar van alles te koop was, van comics tot games en van figurines tot DVDs. Zaterdagavond verzorgde de legendarische horror- en hardcorepunkband Misfits een spectaculair optreden op de mainstage.

  Organisator Ivan Lok kijkt uitermate tevreden terug op het popculture-feest: “We zijn ontzettend trots dat mensen massaal op Dutch Comic Con afkwamen. De stemming was geweldig en het was indrukwekkend te zien hoeveel moeite mensen hebben gedaan om als hun favoriete cartoon-, strip- of filmheld naar de Jaarbeurs te komen. We kijken met vertrouwen uit naar de volgende editie in 2016!”

  Elisabeth Matos, medewerker van de Jaarbeurs in Utrecht vertelt dat de Jaarbeurs ontzettend trots is dat ze aan de wieg heeft mogen staan van de eerste editie van Dutch Comic Con. Matos gelooft dat het evenement de komende jaren verder groeit. En de Jaarbeurs wil graag mee bouwen aan dit concept.

  Lees hier het sfeerverslag van XGN op de eerste editie van Dutch Comic Con of bekijk de beelden van het evenement in Jaarbeurs Utrecht.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.