Dunne LG televisie gepresenteerd op CES 2017

  LG profileert zich al een tijdje als een pioneer op het gebied van beeldschermen en televisies. Die positie wil het bedrijven versterken met een nieuwe dunne LG televisie uit de nieuwe W-serie.

  De nieuwe serie aan televisies heeft de naam W gekregen als afkorting voor de term wallpaper, een verwijzing naar hoe dun de televisie is. Het nieuwe ontwerp heeft de naam picture-on-wall gekregen, omdat het lijkt alsof er letterlijk een foto op een muur is geplakt. Onderdeel van de televisie is ook een soundbar met Dolby Atmos technologie waarin alle andere hardware en aansluitingen van de televisie zitten.

  Dunne LG televisie wordt bevestigd met magneten

  Het scherm zelf is OLED en heeft een 4K resolutie. De dikte van het scherm is slechts 2,57 millimeter, vergelijkbaar met de dikte van 26 velletjes normaal printpapier. De televisie wordt geleverd in twee verschillende formaten, namelijk 65 inch en 77 inch. Door de kleine dikte van het scherm is de nieuwe dunne LG televisie ook erg licht, het 65 inch model weegt minder dan 8 kilo.

  Het scherm kan zo dun gemaakt worden door de OLED technologie, deze vereist geen licht achter het scherm en bespaart daarmee aanzienlijk veel ruimte. Ook is vrijwel alle hardware uit de televisie verwijderd. Dit is verplaatst in de soundbar die verbonden is aan de televisie met een enkele kabel. De Dolby Atmos soundbar wordt niet standaard gebruikt voor geluid, maar zal wel nodig zijn als het brein van de televisie en voor alle nodige aansluitingen.

  De televisie kan geplaatst worden op een voet, maar staat het mooist als het de naam Picture-on-wall eer aan doet, wanneer het scherm tegen een muur aan wordt 'geplakt'. Middels magneten zal de televisie dan moeiteloos aan de muur worden geplaatst om het slanke design van de televisie te benadrukken. Wat de televisie zal kosten is op dit moment nog onbekend.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.