Duke Nukem 3D remaster officieel aangekondigd

  De grofgebekte graaf/antiheld 'Duke Nukem' keert terug op 11 oktober met een opgepoetste Duke Nukem 3D remaster (20th Anniversary World Tour remaster). Een mond vol inderdaad, maar dat mag wél om twintig jaar Duke Nukem 3D te vieren. Naast een nieuw hoofdstuk met 8 extra levels, kan men figuurlijk (ingame) alle twintig verjaardagstaartkaarsjes wegvagen met een gloednieuwe 'incinerator' vlammenwerper.

  Eerder was het gerucht er al dat er een Duke Nukem 3D remaster op komst is. De game is nu officieel aangekondigd middels een trailer. Deze trailer speelt in op de aankomende presidentiële verkiezingen in de Verenigde Staten. Kortom, een politieke propaganda-parodie, één die de draak steekt met loze politieke beloftes en tegelijkertijd de Duke verheerlijkt.

  In essentie herintroduceert de trailer vooral méér van hetzelfde: aliens kapotknallen en luisteren naar de Duke z'n legendarische gevloek. Kortom; Duke Nukem 3D, dan wel met de keuze voor opgepoetste graphics met scherpere texturen, of (voor de purist) een oude vertrouwde zee aan kartelrandjes. Ook kan men de oude tijden in nog vollere glorie herleven: de optie is aanwezig om tijdens de game achtergrondcommentaar af te spelen van de oorspronkelijke ontwikkelaars.

  Verdere info Duke Nukem 3D remaster

  Naast de bovengenoemde punten, is de stem van de Duke (door Jon St. John) overnieuw ingesproken voor deze remaster. Vanaf 11 oktober kan men aan de slag met de Duke op PC, Xbox One en PS4. Maar liest €20 euro moet er neergeteld worden, maar dat kan de oude garde met een onsterfelijke liefde voor de Duke Nukem 3D vast wel missen?

  Hou de website dus in de gaten voor een review. Kan je niet tot oktober wachten om de bizarre ingame-wereld te redden? Duke Nukem 3D Megaton edition voor PC, PS3 en Vita is nog steeds beschikbaar. De review kreeg destijds een 7.5.

  Duke Nukem 3D: 20th Anniversary World Tour

  Verkijgbaar vanaf 11 october 2016

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.