Dubai politie gebruikt Google Glass in bestrijding verkeerscriminelen

  De politie in Dubai is op kleine schaal de Google Glass aan het testen. Voor deze test heeft de politie twee applicaties ontwikkeld. Een applicatie om foto's te schieten en te uploaden, en een applicatie om kentekens te scannen.

  Het is niet duidelijk wanneer de politie van plan is om Google Glass breder te gaan inzetten. Kolonel Khalid Nasser Al Razooqi, algemeen directeur van smart services bij de politie van Dubai, vertelt aan Gulf News dat bij een succesvolle test er wel wordt nagedacht over het breder inzetten van Google Glass.

  "Als Google Glass de testcriteria haalt en tevens wordt gezien als een handig apparaat, dan kan ervoor worden gekozen om bij de lancering meer Google Glasses aan te schaffen."

  De politie test op dit moment de twee applicaties die speciaal zijn ontwikkeld voor Google Glass. De eerste applicatie laat agenten foto's schieten en uploaden naar de database van de politie door op de zijkant van de headset te tikken.

  Voor de tweede applicatie moeten agenten enkel naar het kenteken van een auto kijken. Vervolgens wordt het kenteken automatisch vergeleken met andere kentekens in de centrale database, om zo gezochte auto's te vinden.

  Google Glass bij andere politie-eenheden

  Verschillende politie-eenheden in de Verenigde Staten maken ook gebruik van Google Glass, waaronder de New York Police Department. Eerder dit jaar was een aantal agenten van de NYPD de Google Glass aan het testen.

  Andere politie-eenheden zijn in de afgelopen maanden tevens gebruik gaan maken van vergelijkbare apparten, zoals camera's en smartphones.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.