Dualshock 4 controller werkt nu draadloos ook met de Playstation 3

    Laatst kwam er een update voor de PlayStation 3, en wat Sony ons niet vertelde is dat het bedrijf heel sneaky Dualshock 4 ondersteuning voor de PS3 heeft toegevoegd. Hierdoor kun je draadloos met de PS4 controller gamen op je PS3.

    De Dualshock 4 controller werkte al met de PS3 door de controller aan een kabel vast te maken, maar die kabel is maar erg kort. Gelukkig is er nu ook draadloze ondersteuning, de controller kan gepaard worden met de PS3 door middel van bluetooth. De ondersteunig is nog niet optimaal: beweging en vibratie worden (nog) niet ondersteund. De PS3 ziet de controller als een generieke controller, dus er is een kans dat de Dualshock 4 niet bij elke game werkt.

    Dualshock 4 vs. Dualshock 3

    De Dualshock 4 controller is groter en wijder dan de Dualshock 3 controller, en de L1, L2, R1, R2 knoppen en analoge joysticks hebben een make-over gekregen. Nieuw toegevoegd zijn LED-lichtjes, die oplichten wanneer de controller bepaalde functies uitvoert, zoals opladen. Verreweg de grootste toevoeging is de touchpad in het midden van de controller, waarmee je onder andere kan scrollen en inzoomen.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.