Drone show AIR beleeft wereldpremière in Amsterdam ArenA

  Dit najaar vindt de wereldpremière plaats van een nieuw drone show AIR. Onze hoofdstad vormt het toneel van deze drone show.

  De wereldpremière van drone show AIR zal worden gehouden in de grootste evenementen locatie van ons land, de Amsterdam ArenA. Volgens de organisatie van evenement wordt de entertainmentshow vrijwel volledig uitgevoerd door drones. De show is een initiatief van Fjuze, een Nederlandse concept- en organisatiebureau.

  Drone show Air belooft een waar spektakel te worden

  Om dit evenement mogelijk te maken willen ze honderden drones gaan los laten in het luchtruim van de Amsterdam ArenA. De onbemande vliegtuigjes zullen een show geven op muziek, met projecties, special effects, dansers en vuurwerk.

  Momenteel is er nog geen GPS-systeem aanwezig in het stadion. Daarom zal de organisatie voor het evenement een GPS-systeem installeren in het stadion, waardoor de drones kunnen worden aangestuurd door een speciaal computersysteem. Met dit voorgeprogrammeerd systeem is het mogelijk om drones in speciale formaties te laten vliegen en hiermee figuren uit te beelden. Het sterrenstelsel kan bijvoorbeeld worden uitgebeeld, maar ze kunnen ook tennissen.

  Sommige drones zullen ook door mensen worden bestuurd. Dit is bijvoorbeeld het geval in een race waarbij drones langs een circuit van verschillende objecten moeten vliegen, zoals ook te zien is in de trailer.

  Aan de trailer zal het in ieder geval niet liggen en belooft de drone show AIR een waar spektakel te worden in de Amsterdam ArenA. Verder informatie omtrent het festival moet nog worden bekendgemaakt. De kaartverkoop start in ieder geval binnenkort op air2015.nl.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.