Drivatar in Forza 5 heeft zeven niveau's

  De nieuwe racer van ontwikkelaar Turn10, Forza Motorsport 5, zal niveau's hebben in de moeilijkheidsgraad. Dat maakt de creative director, Dan Greenawalt, bekend in een interview met OXM.

  Het nieuwe spel maakt gebruik van de Drivatar feature. Deze analyseert de rijstel van echte mensen en zet dit om in A.I. voor andere spelers. Hierdoor zul je in de game niet racen tegen statische tegenstanders, maar mensen van vlees en bloed. Soort van dan.

  Greenawalt vertelt dat de A.I. van spelers zal worden onderverdeeld in zeven niveau's. Volgens hem wordt gekeken naar hoe clean - het op de baan blijven en niet raken van objecten en andere auto's - mensen rijden, aangezien mensen die cleaner rijden in het algemeen sneller zijn.

  Ook maakt de creative director een kanttekening bij de Drivatar. Hij zegt dat mensen die valsspelen of zich misdragen op de baan niet worden opgenomen in de feature. Mensen die bijvoorbeeld de A.I. afsnijden, of hun auto afremmen door een tegenstander te rammen worden genegeerd. Hierdoor rij je in de game tegen een realistische A.I. zonder hufter-achtig gedrag.

  Forza Motorsport 5 is een launchtitel voor de Xbox One, die begin 2014 in Nederland moet liggen.

  Forza Motorsport 5

  Verkijgbaar vanaf 2 september 2014

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.